Lista SNS aktualnog premijera Aleksandra Vučića dobila je u nedjelju na izvanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji preko polovice glasova, socijalisti Ivice Dačića dobili su nešto ispod 11 posto, a iznad izbornog praga su i radikali Vojislava Šešelja (SRS), pokazali su neslužbeni rezultati izbora u Srbiji koje je objavio Centar za slobodne izbore i demokraciju (CESiD)

6b8bb0

Prema prvim rezultatima izbora u Srbiji Aleksandar Vučić i koalicija oko njegove Srpske napredne stranke uvjerljivo vodi s preko 52 posto osvojenih glasova.

Socijalistička partija Ivice Dačića je na drugom mjestu sa 14,4 posto, a prag je prešla i Srpska radikalna stranka Vojislava Šešelja sa 7 posto. Boris Radić i Čedo Jovanović, odnosno kolicija njihovih stranaka ima tek 5,4 posto glasova. Ispod praga su zasad DSS i Dveri (4,2 posto) i koalicija LDP, SDS i LSV (4,3).

Birališta u Srbiji zatvorena su u nedjelju u 20 sati, a na izvanrednim parlamentarnim izborima, pokrajinskim izborima u Vojvodini, te izborima za skupštine općina i gradova do 19 sati glasovalo je više od polovice birača – 52,9 posto, s time da bi konačni odaziv mogao biti oko 57 posto.

Izlaznost je, prema usporednim podacima, veća nego na izvanrednim izborima prije dvije godine, kad je na vlast došla koalicija predvođena Srpskom naprednom strankom premijera Aleksandra Vučića.

Podaci pokazuju da je u Vojvodini izašlo nešto više birača nego u središnjoj Srbiji. vecernji.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published.