Anđela Šušnjara: Inspiracija se nalazi na svakom koraku

Ukoliko me pratite na Instagramu, mogle  ste primjetiti tag na profil Mickey Handmade narukvice koji se često nalazi među mojim slikama. Ta ista divna, mlada i kreativna djevojka imenom Anđela Šušnjara, koja se nalazi kao autorica Mickey rukotvorina, danas je moja gošća. Nisu jedino narukvice te koje možete pronaći u toj maštovitoj “butigici”, Anđela stvara i mnoge druge stvari

Mickey handmade

Što smo nas dvije popričale, možete saznati u nastavku teksta. Anđelu i Mickey Handmade možete pronaći kako na Instagramu, tako i na Facebooku 

​Izrazito sam sretna što imam priliku ugostiti tebe, jednu od mojih najdražih instaprijateljica, na svom blogu.  S obzirom na to da si se relativno nedavno predstavila javnosti sa svojim kreativnim svijetom, molila bih te da mojim čitateljicama kažeš: Tko je Anđela Šušnjara i zašto ime brenda Mickey Handmade?

​Draga Ana, na početku ti se želim zahvaliti što si jedna od prvih koja je prepoznala moj talent, što pratiš i podržavaš moj rad i što si mi dala prostor da se predstavim na tvom blogu. Ljubav na Instagramu je obostrana. Tvoj šareni profil i tvoj blog čine život ljepšim.

Anđela Šušnjara je 25-godišnja diplomirana ekonomistica koja je trenutno zaokupljena kreativnim radom, izradom svega i svačega, od nakita, privjesaka, broševa, torbi, slika, a uskoro i dekoracija za Božić. Volim modu, putovanja,dizajn, interijere, dobru knjigu, vintage stvari, shabby chic, šoping, fotografiranje, kreativnost i naravno, kao pravi blizanac, još puno toga. Od djetinjstva se bavim kreativnim radovima pa sam se nakon brojnih nagovora u lipnju odlučila predstaviti javnosti i nisam požalila.

Dapače, život mi je postao zanimljiviji, upoznala sam dosta ljudi, pohađala neke radionice i što je najvažnije napredujem u svakom pogledu. Čim sam krenula razmišljati o imenu brenda znala sam kakvo ime ne želim jer nisam htjela klasično ime tipa Anđela nakit, Anđela rukotvorine ili nešto tome slično. Htjela sam nešto malo posebnije. Moj najdraži crtani lik je Mickey Mouse i to znaju svi koji imaju doticaja sa mnom, tako mi je npr. prijateljica  iz daleke Kine “dovukla” ovratnik za putovanja u obliku Mickey-a. Nije trebalo puno da smislim ime. Najdražem crtanom liku dodala sam handmade jer sve što radim je ručni rad. Tako je nastao Mickey handmade. U početku je bio profil samo na Instagramu, a odnedavno smo i na Faceboku.

Što obuhvaća Mickey handmade?  Gdje pronalaziš glavninu inspiracije i ideja za svoje radove?

​Mickey handmade obuhvaća nakit, ponajviše narukvice, broševe, privjeske, torbe i slike. To je to za sada, ali uskoro planiram proširiti ponudu. Uz to često znam sebi napraviti pregaču ili dorađivati neke stare komade odjeće, lijepiti slike na njih, napraviti uskrsne aranžmane i dekoracije za Božić. U današnje vrijeme tehnologije, inspiracija se nalazi na svakom koraku, samo je treba pronaći. Instagram je moja najdraža društvena mreža i tu pronalazim dosta lijepih slika koje mogu poslužiti kao inspiracija. Obožavam razne  časopise u kojima također ima predivnih slika. Na Facebooku ljudi predstavljaju svoje radove pa i tu vidim nešto zanimljivo i ideje samo padaju na pamet. Dosta čitam blogove koji s vremena na vrijeme također posluže kao inspiracija. Ali u svemu tome, najviše inspiracije pronalazim na  sajmovima i putovanjima. Old school me više privlači. Puno jače doživim nešto što vidim uživo, opipam, porazgovaram s onim tko je to napravio, itd. Svake godine idem negdje za Advent, a najčešće to bude Austrija.  Kad dođem na sajam, među milijun kuglica i ukrasa, doslovno se raspametim. Tu sam svoj na svome, doslovno bih sve kupila. Često znam preurediti kupljeno po svom guštu. Primjer je mala predivna srna koju sam kupila prije par godina u Salzburgu i dodatno je ukrasila da bude posebnija i da traje što duže. Svaki put kad je pogledam, sjetim se tog predivnog grada i uspomena koje su nastale na tom putovanju.

Otkada datira tvoja ljubav prema ovom umjetničkom izričaju?

​Moja ljubav datira od ranog djetinjstva. Uvijek sam voljela stvarati nešto posebno. Tako sam u prvom razredu radila okvir za sliku. Nisu me zanimali okviri koje može svatko kupiti. Htjela sam nešto posebno. Nedugo nakon toga otkrila sam fimo masu, posebnu vrstu gline koja se nakon modeliranja peče. Susjeda me naučila raditi ružice i mojoj sreći nije bilo kraja. Kupila sam sve moguće boje, a u to vrijeme je bilo možda 10ak boja. Danas je taj broj puno veći. Po cijele dane sam pekla i radila ogrlice, narukvice, naušnice i onda to dijelila dragim ljudima.
Više ne radim sa fimo masom, ali još uvijek imam ispečenih ružica. Napekla sam se za cijeli život, haha. Uz to bi mi krojačica dala ostatke materijala pa sam krojila robicu za barbike i bebe. Ne sjećam se kako je to izgledalo, ali možda i bolje, hahaha!

okvir za sliku

Iako sam mišljenja da rad klade valja i da nema nepremostivih prepreka ukoliko čovjek vjeruje u ono što stvara s ljubavlju, postoji li možda obiteljsko/genetsko naslijeđe koje je djelomično zaslužno za tvoje stvaralaštvo?

U mom slučaju nasljedstvo je u potpunosti zaslužno. Moja mama ima puno više talenta od mene, mada što sam starija sve me više stvari zanima i stalno želim nešto novo naučiti. U šali joj znam reći da ću jednog dana znati više od nje, iako sam svjesna da je to nemoguće. Njoj ide sve: od pletenja, krojenja, vezenja, crtanja, šivanja, kolača, torti… Kad smo kod torti, s 5 godina sam poželila tortu, na koga, nego na Mickeya. U to vrijeme nije bilo Googlea, nego ga je pronašla na tad poznatim tregerima i napravila doslovno istog. Tako da možda jednog dana krenem i s tortama! Tko zna koji neotkriveni talent krijem u sebi haha! Ona je tu umjetničku crtu povukla od svoje bake, koja je, po pričama, jako lijepo šivala i plela. U nasljedstvo joj je ostavila staru Singericu koja je i danas u uporabi i pomoću koje nastaju naše jeans torbe. Te torbe se rade od starih jeans hlača i najčešće se ne mogu šivati na novim mašinama. Tako da je naša Singerica zaslužna za puno toga, a ni silne godine na leđima joj ne mogu ništa. Moja želja je obojati u bijelo i, ako ništa, da mi jednog dana služi kao ukras, jer kao što sam već rekla obožavam shabby chic.

Tko je tvoja moralna podrška i najbitniji oslonac dok stvaraš i tražiš svoje mjesto pod suncem na tržištu unikatnih radova?

​Uz gore spomenutu moju mamu koja mi je i najveći kritičar, definitivno najveća podrška je moj dugogodišnji dečko Hrvoje, koji je po struci projektni menadžer. Pa htio to ili ne, iz njega ideje samo izviru. Njega također dosta zanima dizajn pa često odemo na neki sajam ili u neki dizajnerski shop da vidimo što drugi kreativci rade. Dosta putujemo i sakupljamo suvenire, tako da već sad imamo materijala za otvoriti jednu suvenirnicu, haha. Također, moralnom podrškom smatram sve vas koji pratite moj rad na Instagramu i svojim narudžbama mi dajete vjetar u leđa.
Smatram da svatko treba podršku. Divno je vidjeti da netko cijeni ono što si stvorio.

nakit

 Koji su tvoji planovi za budućnost?

Ne volim previše planirati jer obično ne ispadne kako želim. Ali što je čovjek bez želja i planova!
Moja najveća želja je u skoroj budućnosti steći diplomu dizajnera, bilo modnog ili interijera na jednom našem poznatom učilištu. Tečaj šivanja mi je dosta primamljiv, jer naučiš sve; od materijala i krojenja do šivanja. Naravno, želim i tečaj fotografije privesti kraju. Svakako želim nastaviti i uveseljavati insta-ekipu svojim slikicama. Nadam se da će glavni plan za budućnost biti: “Dreams come true”.

Mickey rukotvorine

Intervju: Ana Fatić Šunjić, vlasnica bloga Anin svijet sitnih radosti i sretno udana doktorica dentalne medicine.

ANA WITH INSTALOVE I ANIN SVIJET SITNIH RADOSTI