U četvrtak, 14. travnja 2016. u 19 sati, u Galeriji ZILIK u Karlovcu otvorena je izložba akademske slikarice Tatjane Politeo

Tatjana Politeo Galerija ZILIK 2016 8

foto galerijaPogledajte galeriju fotografija s otvorenja!

Na otvorenju je svirala polaznica karlovačke glazbene škole Doris Brajković. Posjetitelje je uvodnim riječima pozdravio v.d. ravnatelja Centra za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor g. Zvonimir Tonšetić.

Izložene radove je ukratko opisala kustosica izložbe Sonja Švec Španjol, dok je akademska slikarica Tatjana Politeo pozdravila posjetitelje i proglasila izložbu otvorenom.

Neistraženost i beskrajnost svemira omogućuje maksimalnu slobodu stvaralaštva i interpretacije s pojedinim referencama iz stvarnog svijeta. Spontana i iskrena likovna ostvarenja autorice oblikuju novi i neistraženi, no istodobno neobično privlačan i zanimljiv svijet u kojem po prvi put glavni akteri nisu životinje ili predmeti već neobičan spoj svemira i elemenata iz zemaljske prirode. Svijet između sna i jave svijet je u koji nas Tatjana Politeo vodi kroz pustolovnu ekspediciju otpuštanja kočnica, oslobađanja granica i prepuštanja čistom vizualnom doživljaju zaigrane i ludičke imaginacije. (Iz kataloga izložbe: Sonja Švec Španjol)

Tatjana Politeo: Sanjala sam neka daleka prostranstva…

Tatjana Politeo Galerija ZILIK 2016 1

Tatjana Politeo Galerija ZILIK 2016 4

Tatjana Politeo Galerija ZILIK 2016 6

Tatjana Politeo Galerija ZILIK 2016 9