U povodu Međunarodnog dana bolesti štitnjače, koji se obilježava u svibnju, Hrvatska udruga za bolesti štitnjače priređuje u srijedu “Večer štitnjače”, donatorsku večeru kojoj je cilj prikupiti sredstava za rad udruge

b32298d4

Hrvatska udruga za bolesti štitnjače je udruga bolesnika, njihovih obitelji i svih zainteresiranih za problematiku bolesti štitnjače koje danas zahvaćaju značajan dio, posebno ženske populacije.

Cilj udruge je informiranje javnosti o novim i naprednijim metodama liječenja, organiziranje seminara i skupova bolesnika, njihovih obitelji i svih zainteresiranih u svrhu edukacije i međusobne pomoći i potpore.

Međunarodni dan bolesti štitnjače obilježava se 25. svibnja, no udruga planira cijeli mjesec svibanj posvetiti informiranju javnosti o bolestima štitnjače i podizanju svijesti o potrebi preventivnog pregleda i ranog otkrivanja bolesti štitnjače kako bi se izbjegle neugodne tegobe i opasne komplikacije.

Donatorska večer održat će se u zagrebačkom restoranu Mademoiselle, a pokrovitelj joj je gradonačelnika Grada Zagreba Milan Bandić. Hina

Leave a Reply