Promocija knjige Višnje Goljački 15. travnja u Zaprešiću

Pisanje je samozatajan i osamljenički posao, kao, uostalom, i čitanje. Ali “promocije mora biti”! Zato se veselimo ovom događaju, jer ćemo, baš kao svaki puta – napraviti svetkovinu od umjetnosti i druženja

pozivnica Cekaj me u inboxu

Višnja Goljački rođena je u Zaprešiću. Diplomirala je komparativnu književnost i fonetiku na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Kulturna je poslenica; osnivačica i urednica nekoliko kulturno-informativnih časopisa, web portala i manifestacija. Obnaša dužnost ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Zaprešić. Osim brojnih priloga u književnim časopisima, objavila je ilustriranu bajku za odrasle te dva romana (Pisma iz limba i Priče iz Matrixa). Godine 2015. uredila Monografiju Grada Zaprešića. Dobitnica je Nagrade Grada Zaprešića i drugih priznanja.

Višnja Goljački još jednom dokazuje da je, kao i u svojoj pripovjednoj prozi, strastvena spisateljica (pjesnikinja) koja bez straha i hrabro izlazi pred vlastiti tekst. Na kraju, lako je zamisliti autoricu kako «pali laptop» i «kako zebe pod zvijezdama» / Login, pasword / Dobrodošla Karenjina / (autoričin kolumnistički pseudonim). Dodali bismo: Dobrodošla s novom dobrom i intrigantnom knjigom u pjesničko jato suvremene hrvatske poezije.

Sead Begović, pjesnik i književni kritičar