Savezni ured za borbu protiv kriminala (BKA) ispituje vjerodostojnost najnovijih prijetnji tzv. Islamske države (IS) koja je u poruci preko Twittera pozvala svoje sljedbenike u Njemačkoj da izvrše napade slične onima u Bruxellesu

0 1459422216

‘Ono što je pošlo za rukom braći u Belgiji, može poći i vama’, stoji u poruci koja sadrži i fotografije zračne luke Köln/Bonn i ureda kancelarke Angele Merkel u plamenu. Grafike su popraćene napisom ‘Njemačka je bojno polje’.

BKA je objasnio kako sigurnosni stručnjaci trenutno procjenjuju sadržaj najnovije prijetnje.

‘Jasno je da se Njemačka nalazi na meti međunarodnih terorista i da su napadi mogući, ali ova najnovija prijetnja ne mijenja ništa glede stupnja opasnosti’, poručila je glasnogovornica BKA-e.

Početkom tjedna direktor BKA Holger Münch je ustvrdio da je od 11. rujna 2001. u Njemačkoj spriječeno jedanaest terorističkih napada i da u zemlji trenutno boravi više od 470 islamskih ekstremista koje se smatra potencijalno opasnima.

Više od 30 ljudi poginulo je u nedavnim bombaškim napadima na zračnu luku i postaju podzemne željeznice u Bruxellesu. Odgovornost za napade preuzeo je IS. Hina/CroExpress