Skip to content

Knjiga i zvuk tema su 9. festivala dječje knjige u Puli

‘Zvuk Book/I suoni del libro’ tematska je odrednica ovogodišnjeg 9. festivala dječje knjige ‘Monte Librić’ koji će se održati od 19. do 24. travnja u pulskoj Zajednici Talijana, priopćili su u ponedjeljak organizatori tog festivala

Ilustracija 9. Monte Libric

Organizatori ‘Monte Librića’ nastoje svake godine knjigu predstaviti na nekonvencionalan način. Nakon što su prošle godine knjigu spojili s kretanjem, ona je postala dio gibanja koje je nesporni dio svega što nas okružuje, a ove će godine knjiga biti nedjeljivi dio zvukovnog svijeta koji ne samo da nas okružuje, nego je duboko prisutan u nama od samog rođenja.

‘Ovogodišnji ‘Monte Librić’ održat će se pod tematskom odrednicom ‘Zvuk book/I suoni del libro’ i bit će usmjeren prema zvuku kao audiopoticaju doživljavanja teksta’, navode organizatori festivala. Uz izložbu recentnih knjiga za djecu, svaki će se dan održavati susreti s domaćim i stranim piscima i ilustratorima te radionice, a izvodit će se kazališne predstave i performance za djecu te prikazivati filmovi koji će promišljati i zaokružiti zadanu temu, koja će se zrcaliti i u vizualnom identitetu i scenografiji kao važnom dijelu tog festivala.

Ilustrator ovogodišnjega ‘Monte Librića’ poznati je hrvatski ilustrator Tomislav Tomić, koji na temu odgovara zapetljanim trubama u literarnom prostoru, a scenograf je multimedijalni umjetnik Hrvoje Đukez.

U središnjem programu tog festivala Pikniku s autorom predviđena su druženja s domaćim i stranim piscima i ilustratorima. Najnovije iz svijeta hrvatske književne produkcije za djecu predstavit će poznati i nagrađivani autori, među kojima Roman Simić Bodrožić, Manuel Šumberac, Julijana Matanović, Manuela Vladić-Maštruko, Sonja Smolec te proslavljena pijanistica Sretna Meštrović.

U talijanskom dijelu programa pod nazivom ‘Piu che una storia’ gostovat će poznate talijanske spisateljice za djecu Guia Risari i Emanuela da Ros. Izvor: Hina

See also  CYRIL PEDROSA u Knjižnici Marije Jurić Zagorke, 20. svibnja