Skip to content

Glumac Laurent Lafitte voditelj ceremonija 69 Festivala u Cannes-u

maitre ceremonie art

Showman visoke razine

Galski filmski i teatarski umjetnik Laurent Lafitte je pozitivno odgovorio pozivu organizatora 69 izdanja Medjunarodnog Filmskog Festivala u Cannesu, zakazanom u periodu od 11 do 22 svibnja da vodi i animira ceremonije otvaranja i zatvaranja najslavnije, svjetske smotre sedme umjetnosti.

Tumac znacajnih dramskih ostvarenja i komedija, Lafitte je takodjer uspjesan humorist a radi u poznatoj Francuskoj Komediji od 2012 godine. Slavu je postigao svojim one man show-om “Laurent Lafitte, kako je oznaceno”.

Glumac svjetske karijere

Prije pet godina uspjesno je vodio 25 Noc Molijera /Nuit des Molières/. Afirmirao se u filmskoj sredini razlicitim i zanimljivim ulogama u ostvarenjima :”Sa druge strane perifernog bulevara”,”16 godina ili skoro”,”Tata ili Mama”,”Male maramice”,”Lijepi dani”,”Klub Tuge” ili “Boomerang”. Bio je u umjetnickoj ekipi filma “Love Punch” uz Piercea Brosnana i Emmu Thompson a upravo okoncao snimanje filma “Ona” , cuvenog nizozemskog cineasta Paula Verhovena pa odlazi tumaciti znacajnu ulogu u zadnjem djelu poznate Marijane Strapi koja je adptirala citani i nagradjivani roman Romaina Puerfolasa “Posebno putovanje fakira zaglavljenom u ormanu Ikee”. Partnerica mu je americko- svedska glumica Uma Thurman.