Obala Bjelkosti: Napadači zauzeli dva hotela nakon što su ubili najmanje 12 ljudi

U odmaralištu na plaži turističkog naselja Grand-Bassam u Obali Bjelkosti došlo je do pucnjave. U napadu je poginulo najmanje 12 ljudi, uključujući četvero Europljana, a još nije objavljen službeni broj ozlijeđenih

c4e4b21c8ff86c6

Navodno se radi o dvojici ili četvorici napadača, a napad i dalje traje, javlja Guardian.

– Zasad raspolažemo podatkom o 12 mrtvih, među kojima su četiri Europljana. Trenutačno provodimo operaciju čišćenja – rekao jepredstavnik policije za Reuters.

CNN javlja da su napadnuta dva hotela, a naoružani pojedinci ušli su u hotel L’Etoile du Sud, gdje neke od gostiju drže kao taoce.

Počinitelj je navodno povikao “Allahu Akbar” i otvorio vatru, ali još se ne zna pouzdano tko stoji iza napada. Na mjestu događaja pronađeno je odbačeno oružje.

– Vidjela sam sedmero mrtvih i četiri napadača. Plivala sam kada je počeo napad – otkrila je jedna od svjedokinja Dramane Kima za Reuters.

Snage sigurnosti poslane su na mjesto napada. Službenici su pokušali otkriti radi li se o britanskim turistima.

Vlada Obale Bjelkosti objavila je na službenoj stranici da su zabilježene žrtve: pet lokalnih muškaraca, pet žena nepoznate nacionalnosti i jedno petogodišnje dijete. Objavu su ubrzo izbrisali.

Napad se odvio skoro dva mjeseca nakon što su Islamisti ubili desetke ljudi u hotelu u susjednoj državi Burkina Faso. Afrička zemlja povisuje mjere sigurnosti zbog mogućih džihadističkih prijetnji prenosi Vecernji.hr

{youtube}_14Ilmtubas|500|400|0{/youtube}