Nina Kraljić s pjesmom ‘Lighthouse’ predstavlja Hrvatsku na Eurosongu AUDIO

kraljic

kraljic

Predstavljamo vam pjesmu, kojom će će hrvatska predstavnica Nina Kraljić nastupiti na ovogodišnjemu 61. natjecanju za pjesmu Eurovizije. Riječ je o pjesmi „Lighthouse“, a autori glazbe i teksta su austrijski duo Andreas Grass i Nikola Paryla, koji djeluju pod zajedničkim imenom POPMACHÉ. Glazbeni producent je Thorsten Brötzmann.

Nina Kraljić istaknula je da je sretna jer je pjesma kombinacija onoga što voli, odnosno modernoga zvuka i etna. „Bila mi je iznimna čast i veliko iskustvo snimati s tako kvalitetnom i talentiranom glazbenom ekipom. Pjesma ima sjajnu poruku nade koja je, bez obzira na sve nedaće u životu, uvijek prisutna i svijetli”, izjavila je Nina.

„Pjesma u osnovi govori o nekome tko se izgubio na moru i suočava se s problemima nastale situacije. Iako se u početku stječe dojam da je nada izgubljena, protagonist ostaje uvjeren da će pobijediti sve prepreke i pronaći sigurno utočište – i to vođen signalom svjetionika”, kaže jedan od autora, Andreas Grass.

Nina Kraljić nastupit će u prvoj poluzavršnici 10. svibnja, a voditelj HRT-ova tima za natjecanje za pjesmu Eurovizije (ESC) Željko Mesar kaže kako će naša predstavnica pjevati na engleskome jeziku i vjeruje u njezin uspjeh i ulazak u završnicu, koja će se održati 14. svibnja pred milijunskim gledateljstvom. „Pjesma je vrlo zanimljiva, prikladna za Ninin glas i uvjeren sam da će nas predstaviti u najboljemu svijetlu, kako samo ona zna. Osim predstavljanja pjesme, kreativni tim vrhunskih profesionalaca ovih dana intenzivno radi na osmišljavanju Nininog nastupa. Razmišlja se o frizuri, odjeći, rasvjeti, šminki, ali najviše naravno o samom scenskom nastupu i izvedbi”, ističe Željko Mesar. radiodalmacija.hr

{youtube}UGQlYSC9NGk|500|400|0{/youtube}