Skip to content

Izložba slika i crteža Krešimire Gojanović iz ciklusa ”Saturnova djeca” i ”Mistične vedute” u Lounge baru Witness

Izložba slika i crteža Krešimire Gojanović iz ciklusa Saturnova djeca i Mistične vedute otvara se u subotu, 19. ožujka 2016. u 17. sati, u Lounge baru Witness (Amruševa 1, Zagreb)

krešimira gojanović 1

Organizator izložbe je Poklon Galerija Crocrodeal i Robert Štimec. Izložba ostaje otvorena do 7. svibnja 2016.

foto galerija

Krešimira Gojanović rođena je 13. 2. 1970. u Osijeku, Hrvatska. 1989. završila je Školu primijenjene umjetnosti u Zagrebu, smjer Slikarstvo, a 1993. diplomirala je na grafičkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi prof. Ante Kuduza. 2010. završila je dvogodišnji magistarski studij na ALUO Ljubljana – smjer Oblikovanje vizualnih komunikacija, pri mentoru prof. Milanu Eriču, te obranila magistarsku radnju pod nazivom ” Medijska kultura: tradicionalna umjetnost u klasičnim i suvremenim medijima ”.

krešimira gojanović 2

Osim slikarstvom i grafikom, bavi se još fotografijom, ilustracijom, grafičkim i web dizajnom, likovnom teorijom i likovnim marketingom, te osmišljavanjem i organizacijom kreativnih, likovnih i dizajnerskih radionica za djecu i odrasle. Članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika od 1997., Hrvatskog društva likovnih umjetnika od 1993., te slovenskog društva BMG za promociju turizma i umjetnosti od 2013., a 2015. s kolegama je osnovala novu udrugu likovnih umjetnika u Zagrebu – Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb. Izlagala je do sada na 45 samostalnih izložbi i preko 70 skupnih u zemlji i inozemstvu. Živi i radi u Zagrebu.