Međunarodni slikarski projekt “Anđeli svijeta – Anđeli mira”

Projekt je inicirala akademska slikarica Julija Ivanova. Nastao je boreći se za život, zavjetnim i zahvalnim svakodnevnim slikanjem teme anđela čuvara

plakat izložbe 2016

U nedjelju, 6. ožujka 2016. u 13 sati u Centru za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1, predstavljamo međunarodni slikarski projekt “Anđeli svijeta – Anđeli mira” u Hrvatskoj s izložbom 15 radova

Spaja umjetnike različitih zemalja i kontinenata, jedinstvenom temom vizije anđela, širi pozitivne vibracije i poziva na humanost i zajedništvo. Projekt putuje po svijetu od galerije do galerije, u svakom novom gradu predstavljaju se novi autori. Izložbe su do danas bile postavljene u više gradova u Rusiji, a u Europi izložbe su bile u Pragu i španjolskoj Marbelli. Na izložbi u Zagrebu izlaže 15 autora iz Hrvatske koji su naslikali vrlo emotivne slike na zadanu temu.

angelsIdeja je izložiti 365 slika, za svaki dan u godini po jedan rad posvećenih simbolici anđela i višim silama. Uz svaku sliku veže se odabrani dan u godini. Iznimno je zanimljivo pročitati emotivne poruke uz izabrane datume i uz njih povezati slike. Ideja osnivača je da slike koje se primljene u projekt, putuju 3 godine po svijetu od galerije do galerije, te putujući i mijenjajući meridijane i paralele nadopunjuju postav izložbe.

Pozivam Vas u nedjelju 6. ožujka 2016, u 13 h u Cekate na prezentaciju projekta, izložbu slika i svečano uručenje diploma slikarima. Također, tokom izložbe organizirat ćemo likovnu radionicu za najmlađe i izložiti učeničke radove na temu anđela.

 

Autori (abecednim redom) i naslovi slika u projektu „Anđeli svijeta – Anđeli mira“

Arijana Čulina – „Gabriela angel“
Božidar Delač – „Utočište
Larisa Golac – „Nika“
Saša Gubijan – „Zagrljaj anđela“
Ines Halaji Zgombić – “Anđeo”

Diana Jurin Marić – „Art angel“
Marijana Marušić – „Angel“
Ivana Mikulić – „Anđeo koji štiti cijeli svijet“
Slavica Pantelić – „Moj anđeo
Marija Pukec Žigić – “Anđeo Nada”

Antea Ratković – „Milost“
Vjera Reiser – „Anđeo Rafael“
Helena Mardešić Sikora – „Molitva anđela“
Mirjana Drempetić H. Smolić – „Anđeo čuvar“
Karolina Utović – „Moj anđeo čuvar“

Ne propustite posjetiti izložbu!

 

Ivana Mikulić Anđeo

zajednička slika