Skip to content

Potpredsjednik Europske Komisije Valdis Dombrovskis stiže u radni posjet Hrvatskoj od 25. do 26. veljače 2016.

U okviru procesa Europskog semestra, Potpredsjednik Europske komisije za euro i socijalni dijalog. Valdis Dombrovskis boravit će u radnom posjetu Republici Hrvatskoj od 25. do 26. veljače 2016. 

ValdisDombrovskis EuropeanUnion

Pritom će se tijekom posjeta sastat s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović i predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Tihomirom Oreškovićem. U Hrvatskom saboru potpredsjednik Dombrovskis razgovarat će s predsjednikom Hrvatskog sabora akademikom Željkom Reinerom, baš kao i s predstavnicima iz nekoliko saborskih odbora

Na zajedničkom sastanku potpredsjednik Dombrovskis razmijenit će mišljenja i s ministrom financijaZdravkom Marićem, ministrom gospodarstva Tomislavom Panenićem, ministrom regijskog razvoja i europskih fondova Tomislavom Tolušićem, i ministricom rada i mirovinskog sustava Nadom Šikić.

Posjet potpredsjednika Dombrovskisa bit će upotpunjen korisom razmjenom mišljenja sa socijalnim partnerima, kako s predstavnicima sindikata, tako i s Hrvatskom udrugom poslodavaca, a predviđen je i radni ručak s guvernerom Hrvatske narodne banke g. Borisom Vujčićem.