Izvrsna Njemačka svladala Španjolsku i uzela naslov prvaka Europe

40018416

Njemačka – Španjolska 24:17 (10:6)

40018416

Nakon svih silnih problema s ozljedama i dolaska u Poljsku praktički bez cijele sedmorke, Njemačka je napravila čudo. I tijekom Prvenstva ostala je bez važnih karika Weinholda i Dissingera, ali pokazala je nevjerojatno srce, veliku borbenost i što je najvažnije kvalitetu. U finalu je potpuno razbila favorizirane Španjolce u susretu koji od njegovog početka nije bio neizvjestan

Španjolska je odigrala jako loše, vrlo sporo i bez ikakve ideje kako probiti njemačku obranu. Nikakvog rješenja nije bilo, šut izvana bio je nepostojeći, uporno se pokušavalo preko crte, ali njemačka obrana vrhunski je zaustavljala sve pokušaje.

Ono što nije zaustavila obrana, zaustavio je fantastični Andreas Wolff, najbolji vratar Prvenstva koji nije pokleknuo pod pritiskom finala i pokazao je da uz Heinevettera Njemačka ima još jednog vratara za sam svjetski vrh.

Zasluženost njemačke pobjede je potpuna. Igrali su Nijemci puno hrabrije, nisu bili spori i ziheraši kao Španjolci, pogađali su sa svih pozicija i učinili su finale posve izvjesnim.

Od početka susreta utakmica je išla samo u jednom smjeru. Njemačka je pobjegla na 5:1, Španjolska u napadu nije imala baš nikakvo rješenje i do prvog gola iz igre stigla je tek u 12. minuti kada je Entrerrios zabio iz polukontre za 5:2.

Tek na polovici prvog poluvremena Španjolska je uspjela postići pogodak na postavljenu obranu za smanjenje na 7:3, no do kraja prvog dijela nije uspjela značajnije smanjiti zaostatak. Na odmor se otišlo s 10:6 za Njemačku, a Španjolska je mogla biti i zadovoljna takvim ishodom s obzirom da je situacija mogla biti i ružnija da Arpad Šterbik nije bio raspoložen u prvih 30 minuta.

Ništa se nije promijenilo niti u drugom dijelu, kako je vrijeme odmicalo, bilo je sve jasnije da će Njemačka upisati pobjedu i tek kada je postalo jasno da će Njemačka uzeti svoju drugu titulu prvaka Europe, Španjolska je nešto lakše dolazila do golova.

Nevjerojatno Prvenstvo zaključeno je na nevjerojatan način. Ozljedama osakaćena Njemačka odnijela je titulu prvaka Europe na impresivan način, gaženjem favorizirane Španjolske koja je pet minuta prije kraja zaostajala devet razlike i imala tek 13 golova na kontu.

Raul Entrerrios MVP Prvenstva? Nakon ovog finala itekako bi se dalo raspravljati o tome. Mi se nećemo složiti. hrsport.net