Skip to content

Noć muzeja u zaprešićkom Skurjeniju donijela zanimljivu izložbu

Muzej Matija Skurjeni Noć muzeja 2016 foto Rajko Polić 1

Foto: Rajko Polić

U Noći muzeja u Muzeju “Matija Skurjeni” otvorena je izložba bubnjara Azre, Vještica i Šo!Mazgoona Borisa Leinera Portreti, itd na kojoj se mogu razgledati skulpture-portreti medijski poznatih osoba (Josipa Lisac, Pero Kvrgić, Željko Malnar, Keith Richards, Bob Marley i dr.). Nakon otvorenja izložbe koje je upriličeno u 19 sati, uslijedio je koncert Žana Jakopača i Šoguna u 20 sati.

mjesto održavanja: Muzej “Matija Skurjeni”, Aleja Đure Jelačića 8, Zaprešić
datum početka/završetka: 29.01.2016. / 29.01.2016.
vrijeme održavanja: od 19 h
organizator: Muzej “Matija Skurjeni”

NOĆ MUZEJA U ZAPREŠIĆKOM SKURJENIJU
DONIJELA ZANIMLJIVU IZLOŽBU

Novi ravnatelj Muzeja Matija Skujeni Ante Žaja odlično Je za Noć muzeja „postavio“ likovnu i glazbenu veličinu, pravu facu, Borisa Leinera. To je čovjek koji podjednako lako muzicira portrete i skulpture i modelira glazbu i glazbeni štimung od Vis Kanibali do današnje Azre.

I sam je dinamična pokretna skulptura u kojoj se ogleda bar pokoja crta obrađenih i od zaborava sačuvanih likova, a ovdje je doveo Josipu Lisac, Boba Dylana, Bob Marleya, Keith Richards, Marina Držića, Peru Kvrgića, Željka Malnara, J. Hendriksa, te Oplakivanje, Zrčanke, Jahačicu ritna, Ugašnog šampiona i DUO.

Lijep katalog je napravio Žaja, opisao Marijan Grakalić, a slike priložio Leiner. Zaprešiććani su ppokazali da im treba i muzej i ovakve manifestacije, pa jee pala spontana pjesma i ples.Navješćujući muzeje života a ne prašnjavih eksponata.

Rajko polić

Muzej Matija Skurjeni Noć muzeja 2016 foto Rajko Polić 2

Muzej Matija Skurjeni Noć muzeja 2016 foto Rajko Polić 3

Muzej Matija Skurjeni Noć muzeja 2016 foto Rajko Polić 5

Muzej Matija Skurjeni Noć muzeja 2016 foto Rajko Polić 6

Muzej Matija Skurjeni Noć muzeja 2016 foto Rajko Polić 4

See also  Leyenkrayz - Književni kružok Zagrebačkog jidiš kluba