Jaka bura otežava promet, dio A1 zatvoren, otkazani letovi

PXL 27111

Zbog olujnog vjetra za sav su promet u nedjelju ujutro zatvoreni dio autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, te most dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku, objavio je HAK

PXL 27111

Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalane otvorena je samo za osobna vozila

Na brzoj cesti Solin-Klis (DC1) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Zbog zimskih uvjeta u Lici je zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, kaže HAK, te upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

U prekidu su katamaranske linije Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split i Mali Lošinj-Rijeka.

Olujna bura na dubrovačkom području poremetila je ne samo cestovni, nego i zračni promet – jutrošnji let iz Dubrovnika za Zagreb otkazan je, a u zračnoj luci kažu da niti za poslijepodne prognoze nisu dobre.

Putnici koji su jutros trebali zrakoplovom otpurtovati za Zagreb iz Dubrovnika, prebačeni su u Split.

“Ne znamo što će biti s letovima popodne, ali prognoze nisu dobre. I jučer su letovi bili otkazani zbog vjetra”, rekao je dežurni dispečer u Zračnoj luci Dubrovnik. Meteoalarm je za područje Dubrovnika i okolice izdao narančasto upozorenje, a prema prognozama Državnog hidrometeorološkog zavoda današnje temperature će biti od od 2 do 7 stupnjeva Celzijusovih uz jaku do olujnu buru. Hina