Bečki natječaj za socijalno angažirane projekte iz regije otvoren

SozialMarie

SozialMarie 2016

 SozialMarie

Natječaj za austrijsku nagradu pod nazivom SozialMarie koja se u Beču još od 2005. godine dodjeljuje socijalno angažiranim projektima otvoren je 9. studenog ove godine, a prijave se zaprimaju sve do 26. siječnja

Na natječaj se mogu prijaviti prvenstveno projekti iz Austrije, Mađarske i Češke, a za zemlje poput Hrvatske, Slovačke, Poljske, Slovenije i Njemačke iz praktičnih razloga vrijedi pravilo zračne udaljenosti od 300 km.

Pri tom se prednost daje projektima čija je inovativnost i kreativnost već iskušana u praksi. Na taj se način želi potaknuti umrežavanje socijalnih projekata i pojačati svijest o važnosti socijalnih inovacija.

U protekle tri godine među nagrađenim projektima našla su se i tri hrvatska. „Teretnim biciklima do održive zajednice” koprivničke Udruge za održivi razvoj Hrvatske (UZOR), „Zelena košarica” Socijalno poljoprivredne zadruge Domači vrt iz Čakovca te „Čudesni vrtovi” varaždinske Udruge Gredica.

Nagradni fond pri tom iznosi ukupno 54.000 eura. Prvoplasirani od toga dobiva 15.000 eura, drugoplasirani 10.000, a trećeplasirani 5.000. Preostalih dvanaest nagrađenih projekta dobiva iznos od 2.000 eura.

Detaljne podatke o natječaju možete pronaći na službenim internetskim stranicama inicijative www.sozialmarie.org

 SozialMarie 2