Hrvatski filmovi preplavili bečki LET’S CEE Film Festival

ZvizdanOd 1. do 11. listopada na različitim bečkim lokacijama

Četvrto po redu izdanje bečkog LET’S CEE Film Festival održat će se ove godine od 1. do 11. listopada u različitim bečkim kinima, a program obuhvaća ukupno 118 igranih, kratkometražnih i dokumentarna filma iz zemalja Srednje i Istočne Europe, Kavkaza i Turske.

Među predstavljenim filmovima naći će se i tri najnovije hrvatske produkcije, višestruko nagrađivani „Zvizdan” Dalibora Matanovića koji će ujedno i otvoriti festival, „Ti meine nosiš” Ivone Juke, „Takva su pravila” Ognjena Sviličića te koprodukcije „Ničije dijete” Vuka Ršumovića i „Bićemo prvaci sveta” Darka Bajića, a u retrospektivnom će dijelu festivala biti prikazan i Matanovićev film „Fine mrtve djevojke” iz 2002. godine. Pored velike zastupljenosti hrvatskih filmova festivalski program obuhvaća i filmove iz susjednih zemalja poput slovenskog filma „Čefurji raus”, oba Montevideo nastavka Dragana Bjelogrlića te dokumentarni fillm „Logbook Serbistan” Želimira Žilnika.

Cilj festivala promocija je srednjoeuropskih filmova i talenata iz te regije pa će pobjednike tri natjecateljske kategorije – dugometražni, kratkometražni, dokumentarni – također proglasiti međunarodni žiri sačinjen od predstavnika tih zemalja među kojima se nalazi i srbijanski glumac i redatelj Dragan Bjelogrlić.

Više o samom programu potražite na: www.letsceefilmfestival.com.

LETC CEE FILM FESTIVAL 2015