ZvizdanOd 1. do 11. listopada na različitim bečkim lokacijama

Četvrto po redu izdanje bečkog LET’S CEE Film Festival održat će se ove godine od 1. do 11. listopada u različitim bečkim kinima, a program obuhvaća ukupno 118 igranih, kratkometražnih i dokumentarna filma iz zemalja Srednje i Istočne Europe, Kavkaza i Turske.

Među predstavljenim filmovima naći će se i tri najnovije hrvatske produkcije, višestruko nagrađivani „Zvizdan” Dalibora Matanovića koji će ujedno i otvoriti festival, „Ti meine nosiš” Ivone Juke, „Takva su pravila” Ognjena Sviličića te koprodukcije „Ničije dijete” Vuka Ršumovića i „Bićemo prvaci sveta” Darka Bajića, a u retrospektivnom će dijelu festivala biti prikazan i Matanovićev film „Fine mrtve djevojke” iz 2002. godine. Pored velike zastupljenosti hrvatskih filmova festivalski program obuhvaća i filmove iz susjednih zemalja poput slovenskog filma „Čefurji raus”, oba Montevideo nastavka Dragana Bjelogrlića te dokumentarni fillm „Logbook Serbistan” Želimira Žilnika.

Cilj festivala promocija je srednjoeuropskih filmova i talenata iz te regije pa će pobjednike tri natjecateljske kategorije – dugometražni, kratkometražni, dokumentarni – također proglasiti međunarodni žiri sačinjen od predstavnika tih zemalja među kojima se nalazi i srbijanski glumac i redatelj Dragan Bjelogrlić.

Više o samom programu potražite na: www.letsceefilmfestival.com.

LETC CEE FILM FESTIVAL 2015

Leave a Reply