rimac otv

Uvijek sam bila jasna i transparentna – odradila sam 10 godina svoga mandata u Gradu Kninu. Sutra ću odraditi zadnju sjednicu Gradskog vijeća. HDZ će – kada se raspišu izbori i saznamo datum izbora – izaći sa svojim programom. A koji će u svojoj osnovi imati gospodarski rast i razvoj te nova radna mjesta! – istaknula je, među inim, direktorica kampanje (i članica nacionalnog Predsjedništva) Josipa Rimac u sinoćnjem izravnom javljanju iz Knina za RTL Danas.

S njom je razgovarao je novinar Igor Bobić. Intervju možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

{youtube}lAjirEkjT5w|500|400|0{/youtube}

O ostavci na mjesto kninske gradonačelnice

Podnijela sam ostavku. Prema Zakonu o jedinicama lokalne i regionalne samouprave ne razrješuje me Gradsko vijeće, nego – danom podnošenja moje ostavke na pisarnicu – ona stupa na snagu. Sutra ću odraditi zadnju sjednicu Gradskog vijeća. Prije svega, direktorice sam kampanje. Ova ostavka upravo je vezana uz tu dužnost, a poklapa se i s novom dužnosti saborske zastupnice. Kao što sam danas rekla – nisam netko tko će sjediti na tri stolice.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/rimac-sigurna-sam-u-pobjedu-hdz-u-po…

O uspješnom mandatu

Uvijek sam bila jasna i transparentna – odradila sam 10 godina svoga mandata u Gradu Kninu. A danas sam položila račune, odnosno izvješća građanima – dali su mi nesebično povjerenje tijekom svih ovih 10 godina. Zahvalila se Hrvatskoj demokratskoj zajednici – čiji sam bila kandidat u sva tri mandata – i rekla da je dužnost direktorice kampanje zahtjevna.

O pobjedi na izborima

HDZ će – kada se raspišu izbori i saznamo datum izbora – izaći sa svojim programom. A koji će u svojoj osnovi imati gospodarski rast i razvoj te nova radna mjesta. Ono što SDP donosi zadnjih dana – to su populističke, odnosno predizborne „mjere”. No, građani su itekako svjesni svih tih „mjera” i onoga što SDP hoće postići. Vjerujem da neće „pasti” na takve trikove. Najbolji pokazatelj su dosadašnji rezultati HDZ-a na izborima – i predsjedničkim, i europskim, i lokalnim!

ZA GOSPODARSKI SNAŽNU HRVATSKU!

Josipa Rimac uživo se iz Knina javila u sinoćnju HTV-ovu emisiju „Otvoreno” (urednik i voditelj: Mislav Togonal). Donosimo njezine ključne poruke, a u nastavku njezino izravno javljanje možete pogledati u cijelosti:

O gospodarskom oporavku

HDZ ima svoju Domoljubnu koaliciju – s kojom gradi svoj predizborni program. Želimo jaku i razvijenu Hrvatsku! Svi se oslanjaju na jake lidere na lokalnoj razini, ali Hrvatska se plavi jer je većina čelnika lokalne samouprave iz redova HDZ-a. Ili koalicije. U razgovoru s našim ljudima na terenu došli smo do rješenja kako razvijati Hrvatsku. Prioriteti su gospodarstvo, zapošljavanje, ostanak mladih, natalitet, nacionalne vrijednosti… Vjerujem da ćemo dobiti povjerenje građana i da ćemo svim dijelovima Hrvatske pomoći ravnomjerno.

O stručnosti kao jedinom kriteriju

Nismo u pregovorima s koalicijskim partnerima razgovarali o funkcijama. Ključne pozicije moraju dobiti stručni i sposobni! Naš gospodarski program bit će predstavljen kada budemo znali datum izbora. Kada smo god otvorili neku temu – ili govorili o mjerama – počela su stizati rješenja iz aktualne vlade. Zar su svaki put problemi morali biti riješeni kada je na njih ukazao HDZ?! Obići ćemo cijelu Hrvatsku – u svakoj izbornoj jedinici predstaviti gospodarski program.

{youtube}nHQRzO1y6bY|500|400|0{/youtube}

{youtube}b_EPuGxQWV8|500|400|0{/youtube}

hdz.hr

Odgovori