Skip to content

Dobrotvorni koncert za Odjel kardiologije Opće bolnice Zadar održat će američki pijanist Paul Cardall

koncertU petak 11. rujna u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru održat će se koncert pijanista Paula Cardalla.

Cardall je svjetski priznati pijanist iz SAD – a kojega sponzorira Steinway&Sons, a izvodi takozvanu novu klasiku. Sa svojim posljednjim albumom 40 Hymns for 40 days po drugi se puta našao na prvom mjestu američke Billboard ljestvice.

Osebujan i istodobno minimalistički pijanistički stil ovog pijanista proizlazi njegovog osobnog iskustva. Naime, Paul Cardall je rođen sa teškom bolešću srca kojeg je operirao više puta, a zatim, prije 6 godine i transplantirao.

Kako sam kaže, njegova glazba dolazi iz srca, i to onog koje mu je omogućilo novi život. Interpretacija i umjetnička invencija ovog umjetnika inspiraciju nalazi upravo u toj nevjerojatnoj životnoj priči koja mu istodobno daje snagu da djeluje kao humanitarac. Diljem svijeta svojom glazbom i koncertima Cardall podiže svijest o problemima koje donose bolesti srca, osobito kod djece.

U Zadru će tako od cjelokupni prihod od ulaznica biti uplaćen Odjelu kardiologije Opće bolnice Zadar.

Umjetnik koji na youtube – u kroz broj pregleda obara rekorde, održava koncerte diljem svijeta, a u posljednje vrijeme veliku popularnost postiže u Aziji, u Zadar dolazi nakon europske turneje.

Nakon Londona, Surrey – ja, Ljubljane i Budimpešte, osim u Zadru Paul Cardall održat će koncert i u Zagrebu.

Gost zadarskog koncerta bit će mladi pijanist s Pašmana Ivan Štorić, student pete godine klavira na Umjetničkoj akademiji u Splitu.

Cijena ulaznice: 50, 00 kn

See also  Korona autorima srušila prihod od javnog priopćavanja glazbe 43 posto