Počeo 17. Špancirfest pod novim sloganom – “Pokreni svoju kreativnost”

11947520Najpopularniji i jedan od najuspješnijih hrvatskih festivala u 2015. nosi novi slogan – “Pokreni svoju kreativnost”, a ovo izdanje zaista će predstaviti kreativni iskorak ne samo u činjenici da će publika biti aktivni dio festivala već i u načinu na koji se Špancirfest iznova redefinira, otvara nove pravce razvoja zadržavajući poznati i provjereni šarm

Ovogodišnji Špancirfest će brojnoj publici koja će u sljedećih desetak dana posjetiti Varaždin donijeti iznimno zanimljiv, kvalitetan i raznolik program, a posebni će se naglasak staviti i na strateško poticanje kreativnih i kulturnih industrija te njihovo izravno povezivanje s tržištem.

Koncertni je program izuzetnim i posebno za Špancirfest pripremljenim nastupom u predivnom ambijentu nove glazbene pozornice u perivoju varaždinske vile Bedeković, otvorio Maksim Mrvica. Popularni Stančićev trg rasplesala je francuska atrakcija Nouvelle Vague, a glavna festivalska pozornica kod Starog grada bila je rezervirana za čvrsti rock zvuk zagrebačkog Gatuza, nagrađivanu i hvaljenu kantautoricu Saru Renar, a to je bio sjajan uvod u najveću glazbenu atrakciju prvog dana Špancirfesta – švedske rock zvijezde Mando Diao.

Tijekom dana ulice i trgove Varaždina prepune dobro raspoloženih lica razveselili su brojni ulični glazbenici, performeri, ali i verglaši koji su se u velikom broju okupili na svoj 2. Međunarodni susret.

S radom je počeo Park kreative s brojnim kreativnim radionicama za djecu, ali i ponekog odraslog. U skladu s novim sloganom Špancirfesta, posjetitelje je dočekalo i novo ruho Uske ulice, koja je ove godine rezervirana za tridesetak mladih umjetnika koji će u njoj stvarati i izlagati svoja djela.

Subota neće nimalo zaostajati za prvim danom festivala jer kod vile Bedeković stiže miljenik Špancirfesta Darko Rundek i njegov Cargo Trio. Na Stančićevom trgu će svirati kultni ljubljanski Pankrti, a sjajnu glazbenu večer drugog dana festivala zaokružit će Bajaga & Instruktori.

Ulični program biti će još bogatiji, a posebno treba naglasiti jedinstveni i spektakularni nastup francuske skupine Transe Express koja će izvesti dvije točke s posebnim naglaskom na večernji nastup na Kapucinskom trgu. Njihov dolazak u Varaždin dio je Festivala Francuske u Hrvatskoj – Rendez vous.

Sve koji se još nisu uputili prema Varaždinu, pozivamo da dođu na Špancirfest te – pokrenu svoju kreativnost! spancirfest.com