59. Ljetne priredbe: Komedija Muškarci su s Marsa, žene su s Venere

krkGrad Krk / Scena Zidine / 11. 08. 2015. / 21.30

Kao dio dramskog programa 59. Ljetnih priredbi, komedija Muškarci su s Marsa, žene su s Venere zagrebačkog kazališta Teatroman, odigrati će se na Sceni Zidine, i to 11. kolovoza 2015. godine s početkom u 21.30 sati.

Knjiga američkog bračnog terapeuta Johna Graya Muškarci su s Marsa, žene su s Venere izdana je 1993. godine, ubrzo postavši svjetskim bestsellerom. Prema njoj, Paul Dewandre napisao je dramski tekst tako da odsad taj proslavljeni rukopis možete gledati i kao predstavu u formi seminara za sve one koji su u braku, izvanbračnoj zajednici, koji žive zajedno, ali i one koji će se u toj situaciji naći u skorije vrijeme. Za Hrvatsku tekst je adaptirao i producirao Roman Šušković Stipanović, koji se našao i u ulozi voditelja/glumca, dok režiju potpisuje Boris Kovačević.

Ovaj kazališni komad svoju popularnost duguje zahvaljujući tome što u duhovitim primjerima iz svakodnevnog života gledatelj prepoznaje svog partnera ili sebe, a osim lake identifikacije s problemima i načinima reagiranja u braku, ponuđena su mu i moguća rješenja vezana uz prevladavanje nesporazuma te izbjegavanje nezadovoljstva i frustracije neočekivanim ponašanjem druge strane. Bez obzira vjerujete li u postojanje stereotipa ili ne, ova predstava sigurno nikog neće ostaviti ravnodušnim!

Ulaznice za predstavu po cijeni od 70,00 kn mogu se kupiti u Galeriji Decumanus (od ponedjeljka do subote, između 10.00 i 12.00 te 20.00 i 23.00 sata) ili rezervirati telefonom na 051 220 041, odnosno mailom na kultura@gradkrk.net. Program organizira Centar za kulturu Grada Krka.