Skip to content

Festival u festivalu – Monika Leskovar i prijatelji na 40. Osorskim glazbenim večerima

Nakon sjajnog i toplo primljenog koncerta Cantus Ansambla pod ravnanjem Ivana Josipa Skendera u sklopu kojeg je uz sudjelovanje baritona Siniše Hapača praizvedbu doživjela skladba “Kad budem trava” mladog i veoma perspektivnog Antonija Babića, na pomolu su novi vrhunci ovogodišnjih Osorskih glazbenih večeri

ogv2014monika2 1

Proslavljena hrvatska violončelistica, izvanserijska Monika Leskovar okupit će u Osoru glazbenike svog kalibra i srodnog senzibiliteta, umjetnike koje cijeni i s kojima voli muzicirati. Sjajne soliste među kojima su violinisti Boris Brovcin i Giovanni Guzzo, violist Saša Milošev, violončelist Giovanni Sollima i pijanist Giuseppe Andaloro povezat će u sastave od dua do seksteta i u tri vrhunska komorna koncerta za redom.

“Festival u festivalu” otvorit će 2. kolovoza duo Monika Leskovar i Giovanni Sollima. U utorak, 4, kolovoza na programu je Beethovenov Klavirski trio “Nadvojvoda”, remek-djelo komorne glazbe, jedinstveni Schubertov Kvintet u C-duru i Gonars trio Berislava Šipuša, skladba koja je nastala na narudžbu Osorskih glazbenih večeri prije točno 25 godina i koju je Trio Orlando praizveo u Osoru. U četvrtak, 6. kolovoza na rasporedu je Gudački kvintet u D-duru, op.40 br.2, Elegija za gudački kvartet “Crisantemi” Giacoma Puccinija te Klavirski kvartet u Es-duru, op.47 Roberta Schumanna, a hrvatska skladba obavezna na svakom osorskim koncertu bit će ovogodišnja festivalska narudžba, novo djelo Ivane Kiš naslovljeno “By Serious Immobilities”.

“Monika Leskovar i prijatelji” novost je ovogodišnjih 40. Osorskih glazbenih večeri, pokrenuta s namjerom da se kao tradicija održi i u nadolazećim godinama.