Završeno snimanje filmskog trilera “The Lake”, premijera se očekuje u ljeto 2016. godine

Završeno je snimanje francuskog filma Jezero (The Lake), akcijskog trilera u režiji Stevena Qualea i produkciji kuće EuropaCorp Luca Bessona, koji se u Hrvatskoj snimao zahvaljujući programu poticaja filmske proizvodnje Hrvatskog audiovizualnog centra

snimanje-filma-jezero-the-lake 22– Uživali smo snimati u Hrvatskoj, ekipa je bila profesionalna, fleksibilna i posvećena filmu. Više od toga ne možemo tražiti, kaže producent Raphaël Benoliel.

Priča govori o mornaričkim komandosima koji pokušavaju riješiti davno zaboravljenu tajnu i pritom na dnu jezera otkrivaju sanduke u kojima su skrivene zlatne poluge. Film je velikim dijelom sniman i u Karlovcu, ekipa je “skoknula” i do Ogulina, snimalo se i u Grožnjanu, Humu, na Lokvarskom jezeru, a za kraj je Zagreb odnosno zagrebački Velesajam pretvoren u ratno Sarajevo.

– Nismo uspjeli vidjeti cijelu zemlju, ali imali smo priliku istražiti niz različitih lokacija – od šarmantnog i najmanjeg grada na svijetu Huma do Zagrebačkog velesajma gdje smo uspjeli stvoriti grad razrušen u ratu. Potpora koju smo dobili od gradova u kojima smo snimali, kao i podrška vojske, učinili su naše snimanje divnim iskustvom, ističe Benoliel.

Polovicu ekipe činili su hrvatski filmski djelatnici (scenografi, snimatelji/koordinatori kamere, direktori filma 1. i 2. ekipe, vođe snimanja, kaskaderi), sporedne uloge u filmu nosi i nekoliko hrvatskih glumaca, a angažirano je i preko tisuću statista. Servisnu produkciju u Hrvatskoj vodila je produkcijska kuća Pakt Media, a planirana potrošnja EuropaCorpa je preko 50 milijuna kuna (gotovo 7 milijuna eura). Kroz filmske poticaje Hrvatskog audiovizualnog centra ostvarit će povrat od 20 posto priznatih lokalnih troškova. Premijera filma planira se na ljeto 2016. godine. KAportal.hr