Pakistanski Vrhovni sud odgodio pogubljenje Asije Bibi, čut će njezinu žalbu

asia bibi

“Naša sestra Asia morat će provesti još neko vrijeme u zatvoru, ali sada je njezino puštanje na slobodu postalo realna mogućnost”

asia bibi

Pakistanski Vrhovni sud u Lahoreu privremeno je odgodio izvršenje smrtne kazne nad pakistanskom kršćankom Asijom Bibi, te odlučio kako će saslušati njezinu žalbu na presudu.

Kako smo ranije i najvaljivali, danas je održano prvo ročište pred Vrhovnim sudom u proceduri kojom odvjetnici Pakistanke žele spasiti njezin život.

“Vrhovni sud prihvatio je danas žalbu moje klijentice i odlučio kako će razmotriti raniju presudu Visokog suda”, rekao je odvjetnik Saiful Malok.

Naved Aziz, dužnosnik Britansko-pakistanske kršćanske organizacije, komnetira je ovu odluku kao dobar znak.

“Naša sestra Asia morat će provesti još neko vrijeme u zatvoru, ali sada je njezino puštanje na slobodu postalo realna mogućnost”, rekao je.

Podsjetimo, Bibi je već šestu godinu u zatvoru gdje je završila zbog navodnog kršenja zakona protiv blasfemije. Njezina susjeda muslimanka tvrdi kako je vrijeđala proroka Muhameda.

U nekoliko zadnjih mjeseci, međunarodna javnost digla se na noge zbog ovog slučaja, a sve je veći pritisak na Pakistan i traži se od tamošnjih vlasti da Bibi puste na slobodu.

Peticiju u znak potpore Asiji Bibi možete potpisati 

G. An./Bitno.net