vizura parka i marina

Marina Đarmati talentirana je i perspektivna fotografkinja iz Karlovca koja je završila program obrazovanja za zanimanje „Specijalist za digitalnu fotografiju i obradu”. Uz to je održala samostalnu izložbu “Nasmijani grad” te sudjelovala na nekoliko grupnih. Također je o njoj snimljena i reportaža za emisiju “Dobro jutro, Hrvatska”. Nakon serijala nasmijanih lica za koji je dobila nagradu za osebujnost u fotografskoj umjetnosti i izričaju, prebacila se na bilježenje karlovačkih ljepota, ponajviše iz zraka.

Nakon nekoliko mjeseci snimanja vizura, dobila je poziv za međunarodnu izložbu fotografija u sklopu KAbine. Radi se o karlovačkoj manifestaciji koju organizira Studio 8, udruga za promicanje kulture i aktivnosti mladih. Posebno ljetno izdanje tradicionalno se održava na prvi dan srpnja, povodom obilježavanja rođendana grada Karlovca, uz međunarodnu izložbu fotografija koja okuplja mlade autore iz cijeloga svijeta, ove godine na temu parkova. Izložba je definirana po načelu – jedan fotograf, jedna država, a Marini je pripala čast da jedina predstavlja Hrvatsku.

“Za navedenu temu sam snimila središnji park iz zraka, odnosno šanac. Parkovi u šančevima protežu se uz nekadašnje zidine grada i svojim zelenilom trajno oslikavaju vizuru šesterokrake karlovačke Zvijezde”, otkrila nam je Marina koja je već dobila nekoliko priznanja na prestižnim foto stranicama.

Uz karlovačku fotografiju, izložili su se i radovi iz Novog Zelanda, Urugvaja, Slovačke, Francuske, Srbije, Austrije, Meksika, Latvije, Bugarske i El Salvadora.

Inozemni radovi2

Odgovori