0-1433407115

Banjalučki biskup Franjo Komarica u svojoj novoj knjizi ‘Liebe.Macht.Erfinderich. Enthüllungen’ govori o pozadini rata te iznosi šokantne informacije o planu istrebljenja Hrvata i katolika iz Bosne i Hercegovine. Biskup Komarica otkriva nove podatke o tome kako su mu rekli međunarodni moćnici da katolici iz BiH moraju nestati, kako je planirano njegove biskupije više ne bude, jer da su u BiH planirana samo dva naroda, a da su Hrvati nacionalna manjina, piše Večernji list.

Knjigu su u Nadbiskupskom pastoralnom institutu na Kaptolu u utorak predstavili dr. Tomislav Markić, dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu, prof. dr. Božo Skoko, izvanredni profesor Fakulteta političkih znanosti iz Zagreba i Žarko Ivković, izvršni urednik Večernjeg lista, a sav prihod od knjige, nakladnik Večernji list i distributer Tisak, darovat će Banjalučkoj biskupiji.

Knjiga izlazi povodom 20. obljetnice završetka rata u Bosni i Hercegovini i Daytonskog sporazuma te nedugo prije posjete Pape Franje Bosni i Hercegovini, 6. lipnja. Bazirana je na razdoblju od deset godina i velikog broja razgovora Gbureka sa Komaricom. Osnovna je tema mirna budućnost Bosne i Hercegovine. Z.S./Večernji list