Predstavljena radionica „Gluma i vječiti povratak njenim osnovama” pod vodstvom Bogdana Diklića

Gluma i povratak osnovama - tiskovna konferencija 2

Gluma i povratak osnovama - tiskovna konferencija 2

Zagreb – „Gluma i vječiti povratak njenim osnovama”, radionica koja će se pod vodstvom glumca Bogdana Diklića održavati od 7. do 22. kolovoza 2015. u mjestu Puričani u blizini Bjelovara, predstavljena je danas u suradnji s Erste bankom, partnerom projekta. Radionica je zamišljena kao dvotjedni intenziv za glumce, studente i profesionalce koji će pod stručnim vodstvom usavršavati i nadograđivati već stečena teoretska i praktična glumačka znanja.

Zainteresirani se mogu se prijaviti preko internetske stranice www.koreut.hr, slanjem kratke biografije, do 15. srpnja 2015. Ukupno će biti odabrano najviše 12 polaznika koji će proći selekciju s obzirom na njihova prethodna iskustva, znanja i motivaciju. Pored Bogdana Diklića, voditelja radionice, s polaznicima će kao predavači raditi i Bobo Jelčić, Boro Stjepanović, Darko Novalić i Helena Petković, voditeljica Umjetničke organizacije Koreut, koja organizira radionicu. Radionica će obuhvatiti tri cjeline: scensku aktivnost i njezine pokretače, ulogu te scenski govor. Svaka cjelina podijeljena je na nekoliko podcjelina te sadrži vježbe i praktične zadatke. Pored toga, cilj radionice je stvaranje platforme za razvoj mladih talenata, te unapređenja već postojećih znanja kazališnih profesionalaca.

Projekt je organiziran uz potporu Erste banke koja tradicionalno podržava kulturne projekte. Osim što preko svoje web stranice Urbanka.hr prati razna kulturna događanja, i ove je godine organizirala svoj tradicionalan natječaj za otkup djela mladih i još široj javnosti nepoznatih autora Erste fragmente. U 11 godina natječaja, Banka je otkupila ukupno 154 djela (slika, skulptura, fotografija). Također, Banka podržava i druge kulturne projekte poput Festivala malih scena, Osorskih glazbenih večeri, Crtanih romana šou itd. Općenito je u cilju podrške raznih humanitarnih, kulturnih i sportskih projekata Banka tijekom 2014. odvojila oko 8,5 milijuna kuna.