Riječki intendant Frljić i ravnatelj Opere Blažević sjedili ispod suncobrana te čitali poruke navodne mržnje koje su navodno dobivali s društvenih mreža te provocirali sukob. Komu odgovara polarizacija Hrvatska i tko ih plaća?

{youtube}cHA0PQF4EmY|500|400|0{/youtube}

Okupio se i jedan dio građana koji je svjedočio njihovom performansu, među njima je bilo i hrvatskih branitelja. Neki su građani s uzvicima odobravanja klicali na svaku pročitanu poruku Olivera Frljića i Marina Blaževića, koji su u sklopu performansa ponudili košaricu s kamenjem i rajčicama, te su stavili na stol replike “kalašnjikova” pozivajući publiku da ih gađa.

Neki su građani udovoljili želji, te Frljića i Blaževića gađali jajima, dok je pročelnika gradskog Odjela za kulturu Ivana Šarara fizički napao lokalni aktivist Riječkog ekološkog pokreta Mićo Antolović, prozivajući ga za korupciju i udarajući ga dok pročelnik nije pobjegao s mjesta događanja.

Slika1

Nakon incidenta Šarar je rekao da je Rijeka i dalje nepokoreni grad i žarište antifašizma u Hrvatskoj, dok su Frljić i Blažević zaključili da su se i ovom prilikom uvjerili u razinu demokracije i kulture te su dodali kako je “sada jasno što su željeli reći s performansom”. Oliver Frljić u posljednje je vrijeme poznat gotovo isključivo po svojim provokacijama i vrijeđanjima koje aktualna vlast financira novcem poreznih obveznika. narod

Leave a Reply