Skip to content

Dodjela nagrada 6. Međunarodnog festivala umjetničkih zastavica „Art zastava Europe”

Dodjela nagrada Cest 2015 Art zastava Europe 1
Na dodjeli nagrada, priznanja i kataloga: Marta Crnobrnja, članica stručnog povjerenstva; Zlatan Jaganjac, direktor festivala i Dijana Nazor, autorica i voditeljica projekta

Dodjela nagrada, priznanja i kataloga 6. Međunarodnog festivala umjetničkih zastavica „Art zastava Europe”

foto-galerijaFotografije: Fredy Fijačko i Ivana Mikulić

U ponedjeljak 15. 6. 2015. na Strossmayerovom šetalištu, u ugodnoj i plesnoj atmosferi kakvu u Zagrebu samo Stross ima, organizatori Međunarodnog uličnog festivala „Cest is d’ Best” dodijelili su nagrade, pohvale, priznanja za sudjelovanje i kataloge s prošlogodišnjeg, 6. Festivala umjetničkih zastavica. Prisutne je pozdravio direktor Festivala Zlatan Jaganjac te autorima nagrađenih radova uručio nagrade. Dijana Nazor, autorica i voditeljica projekta, prezentirala je razvoj Festivala kao i katalog bogatog likovnog programa koji je realiziran na prošlogodišnjem „Cest is d’ Bestu”. Marta Crnobrnja prisutnima se obratila prigodnim riječima osvrnuvši se na razvoj Festivala, a posebno naglasivši njegov značaj.

Dodjela nagrada Cest 2015 Art zastava Europe 2
Prvonagrađena umjetnica Diana Sokolić s organizatorima festivala

Prva nagrada dodijeljena je Diani Sokolić iz Zagreba, druga Dragani Nuić-Vučković iz Metkovića, a treća Janku Oraču iz Novog Mesta iz Slovenije. Priznanje je dobio Abel Brčić iz Korčule. Počasni gost umjetnik bio je Vjekoslav Vojo Radoičić na prošlogodišnjem Festivalu koji je svojim radom doprinio umjetničkoj vrijednosti Festivala, no nažalost nije mogao prisustvovati ovom događanju.

Dodjela nagrada Cest 2015 Art zastava Europe 3
Okupljeni autori 6. Međunarodnog festivala umjetničkih zastavica „Art zastava Europe” i 3. Festivala umjetničkih naljepnica „Art Walk” – „Da sam žaba-pogled odozgo”

Na prošlogodišnjem Međunarodnom festivalu umjetničkih zastavica ne temu „Art zastava Europe” sudjelovao je 41 autor iz Bosne i Hercegovine, Finske, Japana, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije i Hrvatske. Katalozi i priznanja za sudjelovanje dodijeljena su i autorima 3. Festivala umjetničkih naljepnica Art Walk.

korice festival zastavica 1

Ovom su se prigodom umjetnici, od kojih mnogi već nekoliko godina sudjeluju u istome projektu, imali priliku bolje upoznati, družiti se te razmjenjivati ideje i iskustva.

foto-galerija

Dodjela nagrada Cest 2015 Art zastava Europe 3a