Skip to content

Najbolji početak filmskog ljeta uz kino na otvorenom u SC-u

Kino na otvorenom u dvorištu Studentskog centra uz Truffauta i prizore ljetnih praznika

LILA Broadcast Club

Filmski program SC-a, Kratke slike, sezonu završava projekcijom pod zvijezdama.U četvrtak, 18. lipnja u 21:30 prikazujemo inspirativne filmske slike ljeta u dvorištu Studentskog centra, na parkiralištu SC-a (između Francuskog paviljona i pruge).

Slike francuske provincije i skupina nestašnih momaka očaranih lijepom mladom ženom glavni su motivi kratkog filma Derani (Les Mistons) iz 1957. Françoisa Truffauta, kojega je sam autor nazvao svojim prvim pravim filmom. Urbana dokolica američkih tinejdžera smještena u honduraškoj džungli uz kombiniranje pop-kulturnih referenci s trivijalnim, egzotičnim, umjetnim i glazbom obilježavaju film Plavuše u džungli (Blondes in the jungle) američkog dvojca Leva Kalman i Whitney Horn koji nastavlja tradiciju Andyja Warhola i alternativnih filmaša koji njeguju eksperimentalni pristup filmskoj naraciji. I za kraj, Lila (r. Broadcast Club), priprema za ljetnu melankoliju i emocije koje nose ljetni praznici. Kontemplativni, senzualni soundtrack ostavlja nas u pravom ljetnom feel good raspoloženju. Pakirajmo se za kampiranje!

Ulaz na program je besplatan, a nakon ljetne stanke, vraćamo se u listopadu i nastavljamo s razgovorima o filmu i uz film.

www.sczg.unizg.hr
www.facebook.com/kratkeslike