Skip to content

Poštuje li Hrvatska svoje zakone. Tko je ukinuo “Zakon o ništetnosti”?

Reakcija HSP-a na cjelokupnu zavrzlamu oko povratka Veljka Marića u Hrvatsku

veljko-marić

Veljko Marić je došao u Hrvatsku. Smješten je u Remetinac i čeka transfer u neki od hrvatskih zatvora na izdržavanja kazne. U cijeloj priči oko Veljka Marića ovo je jedino dobro i pozitivno. Po HSP-u nije ni trebao biti uhićen i osuđen u Srbiji i nebrojeno smo puta koristili prilike da medijski upozorimo na tu i pravno i ljudski neprihvatljivu situaciju

Ono što je opasno u ovom slučaju je da je službena hrvatska vlast de facto priznala srbijanski „Zakon o univerzalnoj odgovornosti”, odnosno pravne akte pravosudnih tijela bivše JNA, bivše SFRJ i Republike Srbije.,.

Pristankom na ovakve uvjete transfera Veljka Marića aktualna hrvatska vlast pristala je na derogiranje „Zakona o ništetnosti određenih pravnih akata pravosudnih tijela bivše JNA, bivše SFRJ i Republike Srbije” (NN 124/11, od 04.11.2011. godine).

Posljedice ovakvih postupaka hrvatskih državnih činovnika koji su po svemu sudeći političkim a ne pravnim postupcima postigli sporazum mogu po pravni sustav imati velike posljedice.
Zakon po kojem je uhićen i osuđen Veljko Marić još uvijek je na snazi u Srbiji, nije ukinut, a ako znamo da se na kojekakvim optužnicama nalazi još nekoliko stotina branitelja pitamo se hoće li se isto događati i hoće li bilo koja vlast u Hrvatskoj uzimati političke poene na vraćanju naših branitelja iz Srbije na odsluženje kazne u Domovini.

Iako postoje najave da će Srbija zbog pregovora sa EU ukinuti taj svoj nakaradni Zakon, stava smo da ga DRŽAVA HRVATSKA ne može priznavati i po njemu postupati, sve dok je na snazi hrvatski “Zakon o ništetnosti…”.

Još jednim HSP osuđuje nesposobnost svih obnašatelja vlasti u Hrvatskoj koji nisu znali ili htjeli jednom za svagda reći „NO PASARAN”.

Daniel Srb, predsjednik

See also  HSS: Stavite Vargu pod kontrolu ili ga smijenite