Skip to content

Izložba u okviru Svjetskog festivala animiranog filma – Animafest Zagreb 2015

Yumi Joung: My Little Doll’s House

MyLittleDollsHouse02 S

Galerija ULUPUH, Tkalčićeva 14, Zagreb
10. 6. – 14. 6. 2015.
Otvorenje u srijedu, 10. lipnja u 14 sati

Izložba se održava u okviru ovogodišnjeg Svjetskog festivala animiranog filma – Animafest Zagreb s kojim Galerija ULUPUH već tradicionalno surađuje, priređujući ili ugošćujući prateće izložbe kojima se javnosti otkriva razvojni proces nastajanja animiranog filma. Ove godine to je rad korejske umjetnice Yumi Joung koja je je osvojila Grand Prix Animafesta Zagreb 2014. s filmom Love Games i upravo je zbog te nagrade članica ovogodišnjeg žirija Velikog natjecanja kratkometražnog filma.

Izložba prikazuje crteže, slikovnicu i animirani film My Little Doll’s House, o djevojci koja se ohrabri izići iz svojih uskih granica u veliki svijet nakon susreta s unutarnjim egom dok se igra s lutkama. Slikovnica je predstavljena na ovogodišnjem Sajmu dječje knjige u Bologni, gdje je nagrađena posebnim priznanjem uz obrazloženje žirija kako je riječ o izvanredno izvedenim fotorealističkim ilustracijama, smionoj knjizi koja uvodi svoje čitatelje u nelagodan niz psiholoških realiteta koji se bave pitanjima identiteta i suočavanja sa strahom, dok neobična struktura vizualnog pripovijedanja pojačava unutrašnji labirint nesvjesnog.

Izložba će se moći pogledati do nedjelje, 14. lipnja, radnim danom i u subotu od 10 do 20 sati, u nedjelju od 10 do 13 sati. Ulaz na izložbu je slobodan.

Organizatori izložbe su ULUPUH u partnerstvu sa Svjetskim festivalom animiranog filma – Animafest Zagreb, a ostvarena je uz financijsku potporu Veleposlanstva Republike Koreje, Grada Zagreba i Ministarstva kulture RH.

See also  Patricija Purgar: Skriveni format