Skip to content

Poziv za izlaganje na izložbi Anđeli svijeta u Pragu

Anđeli svijeta-13 slika-angels of peace

Izložba Anđeli svijeta

Jedinstveni umjetnički projekt „Anđeli svijeta” – „Ангелы мира” – “Angel of Peace” okuplja 365 umjetnika iz cijelog svijeta. Svaki od autora izlaže po jednu sliku s motivom anđela čuvara, naslikanu u tehnici ulje ili akrilik na platnu, jednoobraznog formata 1 x 1 m.

Autorica idejnog projekta »Anđeli svijeta« je akademska slikarica Julija Ivanova iz Krasnojarska, članica Saveza likovnih umjetnika Rusije, koja je u suradnji s gđom Nataljom Jacenko osmislila projekt.

postavljanje plakata

Godine 1997., mlada umjetnica Julia Ivanova ozbiljno se razboljela, bila je na rubu između života i smrti. Kako joj liječnici nisu obećavali oporavak, počela je svakodnevno slikati motiv anđela u znak zahvalnosti za svaki proživljeni dan, zahvalna za mogućnost da vidi svog malog sina. Uspjela je pobijediti bolest, ona se potpuno oporavila i nastavlja dalje privlačiti anđele za sebe i druge ljude. Iz tog pozitivnog događaja nastao je projekt koji želi širiti ljubav, pružiti nadu i pomoći drugim ljudima.

slike za plakat u Pragu

Cilj projekta je ujediniti umjetnike iz različitih zemalja i kontinenata koji će sudjelujući u ciklusu međunarodnih izložbi, povezati 365 slikara iz cijelog svijeta i kreirati izložbu od 365 slika (broj dana u godini). 365 četvornih metara platna posvećenih slici Anđela čuvara i višim silama kako bi pomogli ljudima krenuti naprijed, izgraditi ljubav, očuvati mir u svijetu, kao i brinuti o duhovnom i tjelesnom ozdravljenju. Izložba će obići niz gradova Europe i svijeta gdje izabrani umjetnici izlažu po jedno umjetničko djelo zadanih dimenzija 1 x 1 m, planirano trajanje izložbe je 3 godine. U sklopu izložbi provode se i humanitarne akcije za pomoć bolesnoj djeci i mladima. Temeljne vrijednosti projekta su Ljubav, Inspiracija, Nesebičnost, Zahvalnost i Jedinstvo.

U travnju 2015. u Pragu su izložene potpuno nove slike koje su umjetnici tokom posljednjih mjeseci poslali u projekt. Izložena su djela čeških, hrvatskih, španjoslkih i ruskih autora. Slikari iz Hrvatske koji izlažu na izložbi: Arijana Čulina, Božidar Delač, Larisa Golec, Diana Jurin Marić, Marijana Marušić, Slavica Pantelić, Antea Ratković, Vjera Reiser, Helena Mardešić Sikora, Mirjana Drempetić Hanžić Smolić, Karolina Utović, Ines Halaji Zgombić, Marija Pukec Žigić.

plakat izložbe u Pragu

Tko želi sudjelovati u ovom lijepom projektu, punom pozitivnih ideja, poziv za izlaganje i šire informacije može pročitati u facebook grupi Anđeli svijeta – međunarodni art projekt. Pozivam slikare iz Hrvatske, susjedstva i šire da sudjeluju u ovom jedinstvenom projektu i time doprinesu širenju pozitivnih ideja.

poziv na otvorenje u Pragu