Skip to content

Posjetite Tursku, zemlju prelijepih pješčanih plaža i vrhunske kuhinje!

Jedna od najposjećenijih turističkih destinacija

2057990567Turska je jedna od najposjećenijih turističkih destinacija sa krajolicima koji oduzimaju dah i nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Zemlja s dramatičnim krajolicima, bogatom poviješću, spektakularnim obalama, netaknutom prirodom, unikatnim povijesnim mjestima koja čini da se svaki gost osjeća kao da je ukoračio u novi, mistični svijet.

Bogata kultura, povezanost istoka i zapada, predstavlja jednu od najunikatnijih kultura na svijetu. Turska je najvjerovatnije jedina zemlja koja sadrži svaki ekstrem istočne i zapadne kulture. Turska je jedna od povjesno najrazličlitijih zemalja svijeta. Od Trojanaca, Mongola, Rimljana, Grka i Turaka, mnoga velika carstva su ostavile pečat na današnju modernu Tursku.

Može se reći da su turske plaže jedne od najljepših plaža na svijetu. Okružena sa vodom na tri strane, obale Turske su jedne od najljepših na svijetu. S kristalno čistim more, prelijepim pješćanim plažama i neobičnim svijetom riba, turska obala je jedna od najčišćih na svijetu.

Antalija

Jedna od najstarijih turističkih regija u Turskoj, „obećano je mjesto” od pamtivijeka za sve one željne avanture, povijesti, kulture te jednostavno nevjerojatnih prirodnih ljepota na jednom mjestu. Od nekadašnje Ateleie, prkoseći utjecajima brojnih civilizacija, izrasla je u prestižnu europsku turističku destinaciju s 300 sunčanih dana u godini!

Pamukkale

Pamukkale su definitivno jedan od top destinacija turske turističke ponude. Tu je najveći izvor ljekovite termalne vode u Turskoj što je dakako doprinjelo nicanju brojnih wellness & spa centara u gradu i njegovoj okolici. Nezaboravne terase i naslage sedre koje izgledaju poput oblaka od pamuka prizor je kojeg ćete se sjećati cijeloga života. Uostalom i sami hodočasnici u pradavni Hierapolis su smatrali da je zbog iznimne i jednostavno “božanstvene” ljepote ovo mjesto definitivno sveto!

Kapadokija

U Kapadokiji u centralno-istočnoj Anatoliji u Turskoj zacijelo je jedno od najzanimljivijih čuda prirode, tzv. “vilinski dimnjaci”. Geološke formacije vulkanskog podrijetla u kojima su ljudi izdubili svoje nastambe izuzetno su fotogenične.

popustplus.hr