Skip to content

TA DIVNA LJUBAV

U izlogu života postoji nešto neprocjenjivo a besplatno – ljubav!

Walter William Safar

elderly-couples-love-1Da, gledajući starog dobrog profesora u to sam sve više uvjeren. Iako je u dubokoj jeseni života, odavno je otpratio osamdeset ljeta, njegove stare mudre oči tako mladenački sjaje. Držeći nježno za ruku ljubav svog života, damu ista godišta i mladenačka pogleda, podsjećaju me na dvije vidre koje se zaljubljeno drže za rukice dok ih struja nosi bisernom rijekom života.

Dobro, stari profesor cijeli život je pošteno radio, bio je čuvar zdenca mudrosti, dok je njegova žena, kao balerina, cijeli život lebdjela između zemlje i neba. Nemaju oni raskošne stanove u centru Zagreba, nemaju vikendice i vile na otocima Jadranskog mora, nemaju niti skupocjenu limuzinu, ali imaju onaj sjaj u očima, koji nikako ne mogu vidjeti kod onih koji tako grozničavo jure za vlašću i novcem. Iako posjeduju samo maleni skromni stan, stari profesor i balerina nisu nimalo razočarani životom, dapače, iako u poznim godinama ta dva zaljubljena bića u svojoj maurskoj čistoći lebde između zemlje i neba, baš kao da je cijeli svijet njihov. (Oni koji služe društvu stvaranjem vrijednosti za opće dobro uvijek će pronaći neprocjenjivo blago u izlogu života-ljubav)

Mnoge će biserne rijeke suza presušiti prije nego što ove dvije stare zaljubljene vidre zauvijek sklope svoje sanjarske oči, jer i u onim višim svetim sferama oni će se držati sretno za ruke.)

Da, svi oni što u Hrvatskoj tako grozničavo jure za vlašću i novcem griješe kada misle da se vlašću može kupiti sreća, oni se gube u svijetu utvara. U tajanstvenim maglama traže lica bez lica. Jer u izlogu života postoji nešto neprocjenjivo a besplatno-ljubav! Ljubav rađa sve one divne emocije koje čovjeka čine boljim bićem. (Oni koji su opijenu vlašću ne vide dobro lice života, jer ljudsko srce ne možeš kupiti. Oni koji vole ljude naći će sreću u služenju ljudima a ne vladanjem ljudima.) Držeći za ruku svoju muzu, ljubljenu Zagrepčanku, u izlogu života pronađoh i ja svoje neprocjenjivo blago – ljubav.

Oni koji ne vjeruju da je sreća besplatna neka pogledaju ove dvije zaljubljene vidre.

{youtube}epUk3T2Kfno|500|400|0{/youtube}

Optimized by Optimole