Skip to content

Poruka za sve Hrvatske političare i političarke

(Ovo je dobronamjerna poruka iz srca jednog pjesnika, i poslovice velikih filozofa, samo Vaša i Vaša sloboda izbora je ovu poruku primiti u srce ili je bahato baciti u koš. Znajte da nas savjest prati vjernije od vlastite sjene, jer Ona je Božanska sveta roda – nepotkupljivi sudac u svetom domu ljudske duše.)

Slika1

1) Obavljajte marljivo, časno, odgovorno, pošteno i savjesno svoj posao! U gustoj šumi kušnji čovjek bez savjesti je kao svjetiljka bez ulja.

2) Budite dostojni časnih funkcija, koje su Vam na izborima povjerili birači države Hrvatske!

Budite dostojni časnih funkcija, koje će Vam na izborima povjeriti birači države Hrvatske! -Najbolji su dijelovi dobrog ljudskog života njegovi maleni, malenim bezimeni, zaboravljeni činovi dobrote i ljubavi. (W.Wordsworth)

3) Nikada nemojte zaboraviti da je narod Vaš poslodavac!
Vi ne vladate narodom nego ste servis narodu!
Vi niste vlasnici državnih i lokalnih institucija nego upravljate državnim i lokalnim institucijama u ime naroda!
Budite ponizni a ne bahati! -Čovjek je životinja uhvaćena u mrežu važnosti koju je sam ispleo. (Clifford Geertz)
Političke trgovine nisu u interesu naroda i države Hrvatske! -Pohlepa za vlašću i novcem je ishodište svakog zla-(George Bernard Shaw)

4) Nemojte dijeliti narod bolesnim ideologijama- fašističke, nacističke i komunističke ideologije prepustite povjesničarima, koji su se u naprednom i demokratskom svijetu dokazali objektivnošću, znanjem i čašću! (Riječ izgovorena u pravo vrijeme zlatna je jabuka u srebrnoj čaši. (Salomon)

5) Pažljivo slušajte, poštujte i ispunite volju naroda na prosvjedima, pa čak i ako vam se ne sviđa- želja naroda mora biti sveto pismo za političare!Onaj/ona koji javno prizna da nije sposoban časno i mudro obavljati časnu funkciju postupa odgovorno i mnogo manje štete napravi za društvo nego onaj koji ne želi to javno priznati. Kad su oči domovine-naroda-zamagljene suzama,onda je političar taj koji ne vidi dobro. OČI DOMOVINE- http://www.makarska-post.com/index.php/walter-william-safar-oci-domovine/

6) Donosite humane zakone za opće dobro a NE nehumane zakone za uskogrudne osobne koristi! Poštuje slobodu svakog čovjeka na privatnost, slobodu tržišta, slobodu medija! Političari imaju dužnost pružati na javnim natječajima šansu marljivim, sposobnim, kreativnim i poštenim ljudima a NE lukavim, podobnim i nesposobnim stranačkim kadrovima!- Držeći knjigu u ruci postajete hodočasnik pred vratima novog grada. (Anne Michaels)

See also  Kad se ne cijeni pošten rad društvo propada

7) Borite se časno, bez fige u džepu, protiv korupcije, ratnih profitera, nepotizma, pohlepe, bezosjećajnosti, diktature-protiv lošeg Ja u sebi!
Svaki čovjek ima slobodu izbora, jer u svakog čovjeka se vodi bitka između dva JA-dobra i zla! Vjera jača ljudski duh a ne zaboravimo da je čovjekov najvjerniji saveznik u životnim izazovima jaki duh. Plemenit čovjek u svom djelovanju ne dvoji između za ili protiv, on samo teži biti usklađen s ispravnim. (Konfucije)

8) Štitite slobodu govora i pisanja, kao oko u glavi, jer ne zaboravite, život je poput bumeranga, onaj koji danas oduzima drugom slobodu sutra i sam može ostati bez te iste slobode!

9) Borite se za državu Hrvatsku u kojoj će svaki čovjek, bez obzira na rasu,spol i religiju imati jednake šanse za život! – Najljepša stvar koju čovjek može učiniti je biti drugome koristan. (Sofoklo)

10) Ne zaboravite svaki novi dan pogledati čovjeka u ogledalu!
Jer na putu života možeš prevariti čitav svijet
i u prolazu će te ljudi tapšati po ramenu,
ali će ti konačna plaća biti bol srca i suze,
ako si prevario čovjeka u ogledalu.
Peter Dale Wimbrow Sr.

Iz pakla i raja jedna te ista bezvremenska pjesma odjekuje kroz vrijeme i prostor: ‘Ono što ste vi bili smo i mi, a ono što smo mi biti ćete i vi!’

Three-Mind-Maps