Skip to content

Izložba – Profesori i studenti iz Poljske sa Sveučilišta u Warmia i Masuria u Olsztynu

poland 4

Međunarodna suradnja na području likovne umjetnosti gradi mostove prijateljstva među narodima Poljske i Hrvatske. Galeriju Muzeja Moslavine ugostit će radove studenata i profesora Sveučilišta u Warmia i Masuria u Olsztynu

Predstavljanjem sedamdesetak studentskih radova pokazani su stupnjevi ovladavanja tehnikama. Izloženi su primjeri početnih vježbi: crtanja mrtve prirode, krajolika, arhitekture, akta, koji su neizmjerno značajni u procesu osvješćivanja, promatranja i opažanja. Razvidna su njihova nastojanja kako u pristupu a tako i u kvaliteti raznolikih rješenja. Jedni pokazuju više osjećaja za kolorit dok su drugi orijentirani na crtačko grafički pristup.

poland 3

U višim godinama studija pokazuju zrelost u ovladavanju tehnikama te inventivnost koju potiču njihovi profesori. Tijekom nadolazećih godina oni će se hrabro i nesmetano upustiti u istraživanje medija. Ovi autorski radovi predstavljeni su u okviru klasa cijenjenih profesora (Malgorzata Chomicz), gdje se studenti oblikuju pod okriljem njihova pedagoškog iskustva. Profesori otkrivaju, potiču i pripremaju studente za razgovor s onim nutarnjim stanjem koje treba biti izraženo kroz slikarski medij.

poland 2

Neumorno ih ohrabruju da samostalno osluškuju vlastiti izvor kreativnosti. Ova izložba je dinamična i zanimljiva po bogatstvu tehnika i različitih pristupa na istu temu. Uz studentske radove tu su radovi njihovih profesora koji utječu motivirajuće kao dobra paradigma. Radovi su predstavljeni kroz različite slikarske i grafičke, tehnike i materijale, različite umjetničke medije. Putem ovih vještih sredstava komunikacije s okolinom i materijaliziranja idejnih sklopova aktivnog promišljanja okruženja, studenti daju osvrt, kritiku, prikaz stanja ili pak donose otisak osobnog izričaja. Predstavljanje studentskih radova otvara vrata Akademije javnosti a posjetiteljima se pruža dragocjena prilika da otkriju ova nadasve zanimljiva i oplemenjujuća kreativna promišljanja svakodnevice i društvenih kretanja. Ovom izložbom otvaramo, kako na kulturnom tako i na gospodarskom planu, dobru suradnju kao garanciju prijateljskih veza Hrvatske i Poljske.

poland 1

Organizator: Muzej Moslavine Kutina
Mjesto: Galerija Muzeja Moslavine
Vrijeme: 7. svibnja 2015. u 19,00 sati
Tema: Likovna izložba Profesori i studenti iz Poljske sa Sveučilišta u Warmia i Masuria u Olsztynu
Llikovni postav i predgovor: Mladen Mitar