Skip to content

HDD-ove izložbe DIZAJNIRANJE SC-a i DIZAJNERICE 1930 – 1980 u sklopu Festivala PLATFORMAT u Splitu

unnamed

U sklopu trećeg festivala nezavisne kulture i umjetnosti «PLATFORMAT» koji od 29. travnja do 9. svibnja 2015. godine organizira Platforma Doma mladih, u srijedu 29. travnja u 20 sati u Galeriji Multimedijalnog kulturnog centra u Domu mladih u Splitu otvaraju se izložbe Dizajnerice 1930 – 1980: Kontekst, produkcija i utjecaji autorica Maše Poljanec i Maje Kolar i Hrvoje Živčić i Dario Dević: Dizajniranje Studentskog centra. U četvrtak, 30. 4. u 19 sati održat će se i javni razgovor s autorima izložbi uz moderaciju voditelja galerije, Marka Goluba

Obje izložbe nastale su u programu i produkciji HDD galerije (Hrvatskog dizajnerskog društva). U Splitu se predstavljaju u organizaciji Platforme 9,81 u suradnji s HDD galerijom, Odsjekom za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu (DVK UMAS) i Multimedijalnim kulturnim centrom (MKC).

Zvučna podloga otvaranja izložbe KLFM.org.

Ovim izložbama Platforma 9.81, suradnju s Odsjekom za vizualne komunikacije Umjetničke akademije i Multimedijalnim kulturnim centrom na temama vezanim uz edukaciju i istraživanje u područjima prostornih i društveno angažiranih praksi te dizajna i arhitekture, proširuje na suradnju s Galerijom Hrvatskog dizajnerskog društva čiji se dio programa/produkcije ovom prigodom predstavlja.

Izložbama se predstavlja istraživački projekt o ženskoj povijesti dizajna, autorica Maše Poljanec i Maje Kolar sa suradnicima, te autorski pristup mladih dizajnera Darija Devčića i Hrvoja Živčića pri ‘dizajniranju’ Studentskog centra u Zagrebu.

30.04. u 19.00 h u Galeriji MKC autorice i autori izložbi pričat će o svojim istraživačkim i dizajnerskim metodama te načinima rada, uz moderaciju voditelja HDD galerije, Marka Goluba.

Izložba ostaje otvorena do 9. svibnja te se može posjetiti svakim danom od 16-21 h. Ulaz je slobodan.

Program je realiziran uz podršku Zaklade Kultura nova, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, Ministarstva kulture RH i Grada Splita.

Detaljnije o izložbama:
Dizajnerice 1930 – 1980: Kontekst, produkcija i utjecaji
Hrvoje Živčić i Dario Dević: Dizajniranje Studentskog centra

unnamed 1

Info o organizatorima:
Platforma 9,81
HDD
DVK/UMAS
MKC Split

See also  Splitska zračna luka zabilježila srpanjski rekord