Dizajnerica Ivana Knezović odlazi na Eco Fashion Week u Vancouver

Dizajnerica Ivana Knezović

Dizajnerica modnog brenda Murva, Ivana Knezović, pozvana je na Eco Fashion Week u Vancouver. Ondje će za tjedan dana predstaviti kolekciju kao jedina sudionica iz Hrvatske, a to će, ujedno, biti njezin prvi nastup na internacionalnoj modnoj sceni

Dizajnerica ekološkog brenda Murva, Ivana Knezović, priprema se za odlazak na Eco Fashion Week u Vancouver, za koji je dobila službeni poziv od organizatora. Tako će postati prva Hrvatica koja je na tom tjednu mode predstavila svoj rad, a pozivom je, kako sama ističe jako iznenađena:

„Iako već neko vrijeme prodajem kreacije izvan granica Hrvatske, pozivom organizatora Eco Fashion Weeka jako sam iznenađena te iznimno počašćena. Od samog početka željela sam predstaviti svoj rad upravo ondje, a sada sam dobila priliku i nadam se da ću je dobro iskoristiti. Veselim se odlasku, novim iskustvima i korisnim poslovnim poznanstvima.” – izjavila je Ivana Knezović.

Murva - Rust and Flow kolekcija1

Inače, Eco Fashion Week smatra se najprestižnijim za ekološku modu u svijetu, a ove sezone, od 19. do 24. travnja, obilježit će svoje deveto izdanje. Nastup naše dizajnerice zakazan je za utorak, 21. travnja kada će biti prikazana aktualna kolekcija naziva „Rust and Flow”. Ista kolekcija putem medija te samostalne revije održane u Splitu predstavljena je i hrvatskoj javnosti, a obilježavaju je monokromnost, minimalizam, simetrija i asimetrija te visoko kvalitetni materijali.

Murva - Rust and Flow kolekcija2

Sa sigurnošću se može reći kako je za Ivanu Knezović ovo zaista veliki uspjeh pogotovo ako se uzme u obzir da je brend Murva osnovan prije tek nešto više od godinu dana. U tom razdoblju pronašao je svoje mjesto na inozemnom tržištu pa je trenutno prisutan u nekoliko svjetskih zemalja poput Španjolske, Portugala, Engleske, Norveške i SAD – a. Mlada dizajnerica i uspješna poduzetnica spomenutim zemljama će uskoro vjerojatno pridružiti još neku budući da će u sklopu Eco Fashion Weeka biti otvoren showroom za sve sudionike, a svoj dolazak najavili su mnogi buyeri kao i poznati svjetski mediji. S obzirom na sve navedeno biti će to još jedna izvrsna promocija Hrvatske i hrvatskog dizajna u inozemstvu.

Fotografije: Ivan Gudić

Murva - Rust and Flow kolekcija3

Eco FW Vancouver