Skip to content

Ingrid Bergman krasi poster 68. izdanja Festivala u Cannesu

cannes-2015-posterSuvremena ikona, nezavisna žena i glumica neobične smjelosti, Ingrid Bergman je bila zvjezda Hollywooda ali i istinska predstavnica filmskog nadrealizma. Uspješno je interpretirala brojne junakinje, mijenjala zemlje slijedeći osobna uvjerenja i strasti, uvijek sa jednakom gracioznosti i jednostavnosti!

Mitska umjetnica ce zbog svih tih osobina krasiti poster 68 Filmskog festivala u Cannesu, sto se odrzava od 13 do 24 svibnja. Slavna smotra sedme umjetnosti na taj se nacin pridruzuje svecanom obiljezavanju 100 godisnjce rodjenja nadarene i uspjesne Svedjanke. Za trajanja festivala produzice se hommage Ingrid Bergman, dokumentarnim ostvarenjem Stiga Björkmana “In Her Own Words”, sto ce se predstaviti u okviru programa “Classic Cannes”.

Poster je izradjen zahvaljujuci fotografiji Davida Seymoura, jednog od osnivatelja poznate agencije “Magnum” dok je Hervé Chignoni koji je bio i autor mnogo hvaljenog proslogodisnjeg postera, potpisao sliku festivala zajedno sa grafistom Gillesom Frappierom.

Najpoznatija smotra svjetskog filma se pridruzuje i dogadjaju “Ingrid Brgman Tribute”, u organizaciji Isabelle Rossellini sto takodjer slavi stotinu godina od rodjenja svoje majke, slijedeceg rujna. Radi se o scenskoj postavci koju realiziraju Guido Torlomia i Ludovic Damiani.Sadrzaj ce biti posvecen umjetnicinoj biografiji i vrijednoj razmjeni pisama sa drugim suprugom, slavnim rediteljem Robertom Rossellinijem.

Cannes 2015Predstava ce se izvesti u pet gradova koji su obiljezili postojanje Ingrid Bergman : Stockholmu, Rimu, Parizu, Londonu i New Yorku. Pored Isabelle Rossellini, nastupice Jeremy Irons, Fanny Ardant, Christian De Sica i drugi cuveni umjetnici. Cijelokupni casting ce se objaviti u Cannesu, za trajanja festivala!

Zvanicni program Festivala u Cannesu kojeg presjedavaju Joel i Ethan Coen ce se objaviti polovicom slijedeceg mjeseca.

Dzana Mujadzic

 

 

 

 

 

 

See also  Film "Love" Gaspara Noe zapalio Cannes