HRT-ovi inkasatori naplatili pretplatu dvojici beskućnika koji su u izlogu gledali TV

Da HRT s novom akcijom naplate tv pretplate svemu što hoda na dvije noge ovaj put misli ozbiljno na svojoj su koži osjetila dva beskućnika u Zagrebu koja su se opustila i ispred izloga jedne trgovine gledali televiziju, no onda su ih zaskočila dva HRT-ova inkasatora

Beskućnici-na-kolodvoru

U brzoj akciji HRT-ovog spretnog dvojca, dva beskućnika su prvo legitimirana, što je izvan inkasatorskih ovlasti jer nisu pripadnici MUP-a, a zatim im je svakome naplaćeno po 80 kn koje su beskućnici nekako namaknuli kopajući po brojnim džepovima ne bi li nagrecali sav sitniš koji su isprosili zadnjih par dana, te su na kraju ljubazno zamoljeni da ostave adrese svih mogućih prenoćišta ili klupa u parku gdje će boraviti idućih mjeseci kako bi im poštar mogao dostaviti uplatnice za pretplatu, a ako žele mogu otvoriti trajni nalog u banci ili primati e-račun na svoju e-mail adresu, a taj e-račun zatim mogu platiti internetskim bankarstvom koje je prema tvrdnjama inkasatora veoma popularno među beskućnicima zbog svoje praktičnosti.

– Izašli smo ljudima maksimalno u susret. Oni su prepuni razumijevanja, jer shvaćaju da mi ovo radimo kako bi ljudi na HRT-u koji ne znaju uključiti računalo, a nisu spremni ni naučiti i dalje zadržali svoje poslove, te redovito primali plaće. Svjesni su da je to prava tragedija u 21. stoljeću, a ne beskućništvo. Toga je bilo i bit će – prepun elementarne ljudske empatije objašnjava nam jedan od inkasatora.

Sami beskućnici nastavili su dalje gledati televiziju mirni jer su za ovaj mjesec podmirili svoje dugovanje. (Lucić/Zovak/News-bar)