Konstituirajuća sjednica Crkvenog odbora za pripremu Papina pohoda BiH

32735

Kardinal Puljić upoznao je članove odbora s dosadašnjim tijekom pripreme pohoda

32735

Sarajevo – Konstituirajuća sjednica Crkvenog odbora za pripremu pohoda pape Franje Bosni i Hercegovini koji će 6. lipnja doći u Sarajevo, održana je 23. veljače.

Predsjedao joj je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, a osim generalnog vikara Vrhbosanske nadbiskupije mons. Luke Tunjića, sudjelovali su i predstavnici Banjolučke i Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije te Vojnog ordinarijata: banjolučki pomoćni biskup Marko Semren, generalni vikar iz Mostara mons. Željko Majić te preč. Željko Čuturić kao i izaslanik provincijala Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić.

Na sjednici su, također, sudjelovali svi svećenici koji imaju konkretna zaduženja za pripremu pohoda pape Franje Sarajevu: od pripreme za liturgijska slavlja (mons. Tomo Knežević) i komunikaciju s predstavnicima vlasti (dr. Darko Tomašević) preko najave i registracije hodočasnika (vlč. Tomislav Mlakić) i brige za uređenje prostora za slavlja (vlč. Fabijan Stanušić) do ekonomskih pitanja (preč. Franjo Tomić), smještaja crkvenih gostiju (preč. Josip Knežević), logistike i medicinske skrbi (dr. Mirko Šimić), sudjelovanja mladih (dr. Šimo Maršić) te osoba zaduženih za medijsku djelatnost i promidžbeni materijal (vlč. Josip Vajdner i mons. Ivo Tomašević). Na sjednici su sudjelovali i drugi suradnici kardinala Puljića u Nadbiskupskom ordinarijatu vrhbosanskom.

Kardinal Puljić upoznao je sve članove odbora s dosadašnjim tijekom pripreme te saslušao razne prijedloge. Dogovoren je i način suradnje i predstojeće aktivnosti. (IKA/KTA)