Kako ministrica Vesna Pusić “daje” državni novac – U kulturnim državama to se zove brutalna pljačka

vesna-2-660x330

“Mom bratu i Vesni Teršelić dajem četvrt milijuna kuna” – I opet nitko ništa u ovoj državi. Niti je prvi put niti je jedina… Lako se to obrazloži, pa narod je lud kao i do sada…

vesna-2-660x330

Vesna Pusić podijelila je točno 1.884.084 kuna proračunskog novca slijedećim organizacijama civilnog društva:

CENTAR ZA MIROVNE STUDIJE za projekt pod nazivom “Dva sukoba, dva prostora – zajednička želja za mirom” dobio je 250.000 kuna,
UDRUGA „ZDENAC” je dobila 150.017 kuna za “Prevenciju zaraznih bolesti u Tanzaniji”.

EUROPSKI EDUKACIJSKI FORUM imao je vrlo “zanimljiv” i za RH “vrlo važan” projekt – “Osnaživanje žena poljoprivrednica na poplavljenim područjima u BiH” za koji je iz hrvatskog Državnog proračuna uzeo 241.266 kuna.

SDP-ova udruga GONG dobila 250.000 kuna za projekt “Novi BiH trijalog – građansko umrežavanje, dijalog i kritičko praćenje europskih integracija”.

DOCUMENTA – CENTAR ZA SUOČAVANJE S PROŠLOŠĆU je podvalila program koji vjerojatno ni Vesna Teršelič ne može ponoviti, a naziv mu je “Izgradnja kapaciteta ukrajinskih OCD-a za istraživačko dokumentacijski rad na teškim kršenjima ljudskih prava”.

Udruga “ODRAZ – ODRŽIVI RAZVOJ ZAJEDNICE dobila je 250 tisuća kuna za projekt “Žene i održivi razvoj”.

CENTAR ZA ŽENE ŽRTVE RATA dobio je 250 tisuća kuna za projekt “Osnaživanje uloge žene u području suzbijanja rodno utemeljenog nasilja, diskriminacije i post-konfliktne demokratske tranzicije.

Udruga BaBe je dobila 243 tisuće kuna za projekt “Obrazovanjem ka ravnopravnosti”.

vesna-p-dokument

Osim ovih donacija ministrica Pusić je donijela i odluku o raspodjeli sredstava za financiranje programa društava prijateljstva kojima se promiče i njeguje suradnja i prijateljstvo između Republike Hrvatske i drugih država.

Među 43 društava koje su zajednički podijelile 1,15 milijuna kuna našlo i Hrvatsko-azerbajdžansko društvo prijateljstva (40 tisuća kuna) te Hrvatsko-armensko društvo koje broje zajednički dva člana (i to hrvatske državljane), pa Hrvatsko-srpsko i Hrvatsko-dansko društvo (svako po 40 tisuća kuna), a da cirkus bude potpun ministarstvo Vesne Pusić dalo je Hrvatsko-kineskom društvu prijateljstva 30 tisuća kuna da bi se u Hrvatskoj promoviralo Narodnu Republiku Kinu kao poželjnu turističku destinaciju za Hrvate.

Umjesto da oni daju novac za svoju turističku promidžbu mi plaćamo njihovu.

MR/maxportal, Foto: Mvp/Documenta

mala retrospektiva: