Skip to content

Prva pretpremijera najnovije komedije Mire Gavrana “Pivo”

2015-MGavran-Pivo-plakat 11 2 015

Centar za kulturu i informacije Maksimir i Teatar Gavran u drugoj kazališnoj sezoni predstavljaju prvu pretpremijeru najnovije komedije Mire Gavrana Pivo, a koja će se održati u utorak 24. veljače 2015. u 18 sati u velikoj dvorani Centra u Švarcovoj 18

Premijera ove nove komedije bit će 5. ožujka u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

Pivo je neobična komedija koja govori o složenom odnosu oca i sina tijekom šezdeset godina. Autor Miro Gavran s puno je humora i topline prikazao suvremene prepoznatljive karaktere koji nas vode kroz situacije koje su mnogi od nas proživjeli s roditeljima ili s djecom. Šarmantno se poigravajući mačističkim mitovima i međugeneracijskim odnosima, glumci Zlatko Ožbolt i Jakov Gavran izgradili su u ovoj suptilnoj predstavi uvjerljive životne likove, vođeni sigurnom redateljskom rukom velike hrvatske glumice Helene Buljan. Za scenografiju odgovorna je Marta Crnobrnja, kostimografiju Emina Kušan, šminku Zdenka Mihelj, a za izbor glazbe i tona Neven Zebić. Oblikovatelj svjetla je Mario Vnučec.

Pivo je svojevrsni nastavak na prethodnu komediju Sladoled, u kojoj autor aktualizira odnos majke i kćeri. Obje su komedije pisane za putujući, svjetski poznat i priznat Teatar Gavran.

Teatar su u jesen 2002. godine pokrenuli glumica Mladena Gavran i njezin suprug književnik Miro Gavran, a prva premijerna izvedba bila im je monokomedija Hotel Babilon, koju je Mladena odigrala više od dvije stotine puta i za tu interpretaciju bila ovjenčana značajnim nagradama. Prošle godine za Dan kazališta (27.03.) u Centru za kulturu Maksimir odigrana je i 214. izvedba – za pamćenje!

pivo1

pivo3