Skip to content

Anti-izložba kneginečkog naivnog likovnog umjetnika Ivana Keretića

Izložba je otvorena od 15. veljače do 15. ožujka 2015. godine u izložbenom prostoru trgovačkog centra LUMINI u Donjem Knegincu

Ivan Keretić - Anti-izložba 2015 39

foto-galerija

Ivan Keretić, autobiografija

Rođen sam 1952. u Gornjem Knegincu, gdje i živim većinu svog života i kneginšćina je ustvari moj zavićaj. Još od mladosti sam imao potrebu da se umjetnički izražavam, pomalo kao pjesnik, pomalo kao slikar ili kipar; i tako sam se oslobađao određene energije koja bruji u meni.

Na ovoj izložbi sam htio prikazati retrospektivnu lepezu svojih radova, a publika je ta koja će dati svoju ocjenu, s obzirom da je ista namjenjena gledateljstvu s prosječnim potrebama uživanja likovnog izražavanja. Anti- izložba se sastoji od preko stotinu eksponata od kojih su pojedini stari predmeti namjenjeni nostalgičarima.

Izložba ima marginalnih,autsajderskih, art but i bizarnih elemenata pa može djelovati zbunjujuće, što će doprinjeti raznim oprečnim komentarima.

Iz svoje nutrine sam izvukao „duboku vodu” koja odražava moj VRISAK zbog nekog čudnog vremena u kojem se teško prilagođavamo i svjesni da ga sami ne možemo izmjeniti.

Ivan Keretić - Anti-izložba 2015 1

Ivan Keretić - Anti-izložba 2015 19

Ivan Keretić - Anti-izložba 2015 5

Ivan Keretić - Anti-izložba 2015 4

Foto: Dalila Grgek