Zadarska violistica Amalija Kokeza održat će svoj prvi solistički koncert u Zadru

AMALIJA KOKEZA

AMALIJA KOKEZA

Svečana dvorana Sveučilišta, Zadar
Petak, 20.2.2015. u 20 sati
Meditativna viola
AMALIJA KOKEZA, viola
MICHELLE POWELL, klavir

Nakon koncerta mladih i virtuoznih klarinetista, Ante Buturića i Ivana Andrijevića koji su u siječnju ove godine oduševili publiku u Svečanoj dvorani Sveučilišta, i u veljači se nastavlja ciklus Mladi zadarski glazbenici.

Radi se o nizu koncerata u Koncertnoj sezoni Zadar koji služe kao platforma mladim Zadranima koji studiraju glazbu ili su tek završili studij glazbe, a imaju želju koncertirati i promovirati svoj rad.

U petak 20. veljače, publika će imati priliku upoznati Amaliju Kokezu, zadarsku violisticu koja je nakon Glazbene škole Blagoje Bersa koju je završila u klasi prof. Katarine Novak, upisala Muzičku akademiju u Zagrebu. Tamo je studirala u klasi prof. Milana Čunka, a od akademske godine 2013. / 2014. studira u Nizozemskoj, na Konzervatoriju u Maastrichtu u klasi prof. Marca Tootena.

Amalija je dobitnica posebne Rektorove nagrade i nagrađivana violistica koja je sudjelovala na brojnim natjecanjima i na studentskoj razmjeni u programu Erasmus. U Zadar dolazi redovito jer svira na većini koncerata Zadarskog komornog orkestra.

Prvi put predstavlja se solistički svojoj, zadarskoj publici u Svečanoj dvorani Sveučilišta uz Michelle Powell, kanadsku pijanisticu sa stalnom adresom u Nizozemskoj.

Na programu koncerta bit će Allegro et arioso za violu i klavir Stana Golestana, Romance oubliée Franza Liszta i Sonata za violu i klavir u B – duru op. 36 Henria Vieuxtempsa.

MICHELLE POWELL