Samobor – Mjesni odbori odvrtili svoje filmove, Pavučnjaku pripala Zlatna krafna!

fasnik2015 mjesni odbori

Nedjeljno popodne proteklo u nastupima mjesnih odbora

fasnik2015 mjesni odbori

Nakon jutarnjeg dijela programa, u kojem su glavnu ulogu imali osnovnoškolci, popodnevni dio pripao je mjesnim odborima. Oni su, sukladno filmskoj temi, prikazali svoje filmske priče kroz nekoliko svima znanih uspješnica, premontiravši ih na pozornici u svoje verzije obogaćene aktualnim političkim prilikama i lokalnim temama. Tako je MO Veliki i Mali Lipovec prikazao svoju kamenu verziju Obitelji Kremenko, dok su se Morske psine iz MO Hrastina bavile morskim temama ploveći Titanicom i s piratima. Nakon njih do kraja su se skidali članovi MO Domaslovec podsjetivši da je i u Samoboru sada problem zaposliti se, dok se MO Gradna odlučio za svoju verziju kino-hita Svoga tela gospodar. Nastup MO Podgrađe Podokićko bio je inspiriran spojem Vlaka u snijegu i Zvjezdanih ratova. Nakon ukupno odgledanih 10 nastupa mjesnih odbora u dvije fašničke nedjelje, stručni žiri je odlučio da ih se ove godine najviše dojmio MO Pavučnjak, ispred drugoplasiranih Celina i trećeg MO Hrastina pa će njihovi predstavnici završnog dana Samoborskog Fašnika, u utorak, 17. veljače preuzeti zaslužene nagrade.

Dobra zabava bila je zagarantirana i u glazbenom izričaju uz Exit band te tamburaši iz Od sumaraka do zore, kao i u večernjem dijelu programa uz Flat band i Rockfelere.
U pola osam navečer ponovno je na pozornici na glavnom gradskom trgu održan i veliki filmski casting, tj. izbor najboljih maski za finale u utorak, kada će najboljima biti uručene i vrlo vrijedne nagrade sponzora. Ukupna vrijednost prve nagrade za pojedinačne maske iznosi 17.000 kuna, jer pobjednik dobiva kuhinju Nord produkta i vrijedne poklon bonove ili pakete sponzora Arena centra, Podravke, Littere i Out Fita. Vrijednost nagrade za drugoplasiranog je 10.100 kuna, trećeplasiranog 6.100 kuna, četvrtoplasiranog 4.000 kuna, petoplasiranog 3.000 kuna te šestoplasiranog 1.000 kuna.

Za najbolju grupnu masku ukupna vrijednost nagrada iznosi 21.000 kunu, a uključuje poklon bonove i pakete Arena centra, Pap prometa, Paintball centra Šervudska šuma, Podravke, Pučkog otvorenog učilišta Samobor, Slane sobe Samobor, Offertisime i Littere. Ukupna vrijednost druge nagrade je 14.500 kuna, treće 11.700 kuna, četvrte 6.200, pete 4.000 te šeste 500 kuna. Fašnik