Skip to content

Zbogom utegnutim mršavicama: Sports Illustrated objavio prvu naslovnicu sa zaobljenijom ljepoticom

Američki je časopis Sports Illustrated do sada bio poznat isključivo po utegnutim i iznimno mršavim modelima u kupaćim gaćicama, a sada su po prvi put odlučili popratiti i malo zaobljeniju ljepoticu

model 4

Nakon što je prije svega tjedan dana svijet mode ozbiljno uzdrmao proboj 120 kilograma zaobljene ljepote po imenu Tess Holliday u svijet visoke mode, izgleda kako je ovaj izolirani slučaj dobio svoj nastavak. Možemo li govoriti o rađanju novog trenda koji bi mogao promijeniti naše viđenje žena na naslovnicama časopisa? Za sada je teško išta prognozirati, ali potez koji je povukao Sports Illustrated, magazin poznat po svom iznimno strogom odabiru “savršenih” modela, definitivno je vrijedan hvale!

Oni su tako u najnovijem broju (izlazi 9. veljače) angažirali 27-godišnju Ashley Graham, “plus size” model s popriličnom širokim bokovima i bujnim grudima te se nadaju kako bi ovakve prirodnije i realističnije ženena stranicama njihovog časopisa mogle postati pravilo, a ne iznimka. Ashley općenito slovi kao jedan od najpoznatijih “većih” modela na svijetu te je 2012. čak i odnijela titulu Full Figured Fashion Week’s Model od the Year, a među ostalim je radila kampanje za Lane Bryant i Addition Elle.

idesh