Luise Kloos je renomirana austrijska umjetnica iz Graza koja je upravo predstavila umjetnički projekt Silent Light u Galeriji Bačva, HDLU. Silent Light je grandiozna site specific instalacija od stakloplastike koja reflektirajući svjetlo galerije stvara dva izvanredna iskustva percepcije; “prostor umjetnog prirodnog svjetla” koji poziva na prisjećanje i kontemplaciju

unnamedLuise Kloos postavila je svoj prvi umjetnički statement “Threats of Light – A Memorial to Lost Souls” za žrtve holokausta, 2003. godine u Yeshiva University Museum, New York. Pozvana je da održi nekoliko predavanja na Međunarodni dan sjećanja na holokaust, u New Yorku. 2007. godine je nominirana za International Yewish Art Award, Ben Uri Gallery London.

Pozivamo Vas da nam se pridružite na predavanju i diskusijama koje će Luise Kloos održati 27. siječnja, na Međunarodni dan sjećanja na holokaust, u prostorima Kluba HDLU, a povodom komemorativne 70. obljetnice završetka Drugog svjetskog rata.

Predavanja i diskusije počinju u 19:00 sati, a osim Luise Kloos, govorit će i Georg-Christian Lack, ravnatelj Austrijskog kulturnog foruma te Josip Zanki, predsjednik HDLU-a.

Ovim putem ispričavamo profesora Žarka Paića koji će zbog bolesti biti odsutan.

Leave a Reply